Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba adaugam sare si pastele.Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe pachet ( in functie de tipul de paste folosit).Se amesteca din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca.
Separat,curatam jumatatea de ceapa,o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul il spalam,eliminam cotorul , il curatam si il taiem fasii subtiri.
Punem ulei intr-o tigaie .Cand uleiul s-a incins punem ardeiul si putina apa.Lasam pana ce a scazut toata apa si ardeiul incepe sa se caleasca.
Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn.Cand legumele s-au calit adaugam bulionul ,sare si piper dupa gust.Lasam cateva minute la foc potrivit.
Cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si le adaugam la sosul cu legume.
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si punem pastele.
Mozzarella o scurgem de apa de conservare si o feliem.
Asezam mozzarella ,maslinele fara samburi si taiate in jumatate si busuiocul spalat si maruntit pe suprafata pastelor .
Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pana ce mozzarella se topeste.
Se servesc calde .
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola