Paste la cuptor cu legume si piept de pui

de SharaY in Penne, 7 Aug 2014 | 5097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste (penne)
  • un piept de pui dezosat
  • 1 dovlecel mic
  • 6 ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 300 gr rosii decojite
  • 5-6 linguri de bulion de casa
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri de ulei
  • 2 lingurite de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr branza feta
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu legume si piept de pui:

Dovlecelul se curata si se taie cubulete, ciupercile se spala si se taie felii. Morcovii se curata si se taie julien, cepele se taie solzi, iar cele doua rosii se decojesc si se taie bucati mai mari.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si morcovul sa se inabuse 2-3 minute, iar apoi se pun ciupercile, dovlecelul, rosiile si pieptul de pui taiat cuburi.Dupa ce s-au calit, torni 100 gr de apa si lasi sa scada.

Intre timp treci rosiile decojite printr-un blender, iar dupa ce a scazut apa le pui peste, impreuna cu bulionul si busuiocul.

Dai gust cu sare si piper, iar apoi se mai pune putina apa si se lasa sosul la fiert vreo 7-8 minute.

Cand e gata presari usturoiul taiat feliute si tragi sosul de pe foc.

Pastele le fierbi in apa cu sare vreo 10-12 minute, iar dupa ce s-au fiert le pui intr-o sita sa se scurga.

Ungi un vas termorezistent sau o cratita cu putin ulei si torni pastele, le nivelezi iar peste torni sosul.

Deasupra pui branza feta taiata cubulete, stropesti cu uleiul de masline si introduci vasul la cuptor pentru 25-30 minute.

Cand scoti pastele de la cuptor presari patrunjelul tocat marunt si te servesti pentru ca sunt foarte gustoase.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se pot face si de post dar nu mai puneti pieptul de pui si in loc de branza feta se poate pune branza tofu

2

inainte de a se introduce la cuptor se pot si amesteca pastele cu sosul daca doriti, nu neaparat, doar turnat pe deasupra

3

puteti folosi paste tricolor pentru o savoare mai buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu quinoa