Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval

de Angelina_Elena in Paste, 11 Oct 2012 | 3547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • sare
  • Sosul de rosii:
  • 1 conserva de 400 g rosii cubulete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 6 frunze busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • Sosul Bechamel:
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • nucsoara
  • piper
  • sare
  • In plus:
  • 150 g cascaval Delaco Sofia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval:

Sosul de rosii:


Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt.


Punem uleiul la incins intr-o tigaie.


Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare.


Lasam sa se caleasca cca. 5-7 minute pana cand legumele sau inmuiat.


Adaugam apoi rosiile din conserva si usturoiul si lasam sa se caleasca inca 5 minute la foc mare.


Adaugam apoi busuiocul tocat marunt si amestecam.


Condimentam cu sare dupa gust.


Sosul Bechamel:


Intr-o cratita mai mica, punem untul sa se topeasca la foc mic.


Dupa ce untul s-a topit, luam cratita de pe foc, adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocoloase.


Punem din nou cratita pe foc si turnam laptele putin cate putin.


Amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor.


Condimentam sosul dupa gust cu sare, piper si nucsoara.


Pastele:


Cand sosurile sunt gata, punem intr-o oala apa la fiert cu 1 lingurita de sare.


Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele.


Lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le strecuram.


Patele strecurate se amesteca cu sosul de rosii.


Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi punem pastele.


Deasupra pastelor intindem uniform sosul Bechamel.


Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici (asa l-am dat eu) apoi se presara peste sosul Bechamel.


Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit, pana cand se rumenste usor deasupra.


Pastele se servesc calde.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

12.10.2012, 12:44

multumesc frumos Alinalaura!Busuiocul chiar ia dat o aroma placuta sosului!

mamaieelena 1

13.10.2012, 22:11

bun,bun

Angelina_Elena 1

13.10.2012, 23:06

multumesc Mamaie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
PASTE CARBONARA