Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval

de Angelina_Elena in Paste, 11 Oct 2012 | 4764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • sare
  • Sosul de rosii:
  • 1 conserva de 400 g rosii cubulete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 6 frunze busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • Sosul Bechamel:
  • 250 ml lapte
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • nucsoara
  • piper
  • sare
  • In plus:
  • 150 g cascaval Delaco Sofia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval:

Sosul de rosii:


Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


Usturoiul ii curatam si il pisam sau il tocam marunt, marunt.


Punem uleiul la incins intr-o tigaie.


Cand uleiul s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si putina sare.


Lasam sa se caleasca cca. 5-7 minute pana cand legumele sau inmuiat.


Adaugam apoi rosiile din conserva si usturoiul si lasam sa se caleasca inca 5 minute la foc mare.


Adaugam apoi busuiocul tocat marunt si amestecam.


Condimentam cu sare dupa gust.


Sosul Bechamel:


Intr-o cratita mai mica, punem untul sa se topeasca la foc mic.


Dupa ce untul s-a topit, luam cratita de pe foc, adaugam faina si amestecam repede pentru a nu se forma cocoloase.


Punem din nou cratita pe foc si turnam laptele putin cate putin.


Amestecam continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor.


Condimentam sosul dupa gust cu sare, piper si nucsoara.


Pastele:


Cand sosurile sunt gata, punem intr-o oala apa la fiert cu 1 lingurita de sare.


Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele.


Lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le strecuram.


Patele strecurate se amesteca cu sosul de rosii.


Ungem un vas termorezistent cu unt, apoi punem pastele.


Deasupra pastelor intindem uniform sosul Bechamel.


Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mici (asa l-am dat eu) apoi se presara peste sosul Bechamel.


Dam apoi vasul la cuptorul preincalzit, pana cand se rumenste usor deasupra.


Pastele se servesc calde.


Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu sos de rosii, bechamel si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

12.10.2012, 12:44

multumesc frumos Alinalaura!Busuiocul chiar ia dat o aroma placuta sosului!

mamaieelena 1

13.10.2012, 22:11

bun,bun

Angelina_Elena 1

13.10.2012, 23:06

multumesc Mamaie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti bolognese