Paste Napoletana

de cristeena20 in Paste, 21 Mai 2013 | 10959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii bine coapte
  • 1 cutie de rosii din conserva intregi
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • 1/2 pachet paste (eu am folosit penne)
  • 2-3 linguri suc de rosii sau pasta
  • sare, piper, oregano, busuioc proaspat, putin zahar.
  • parmezano ras fin (150 gr)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Napoletana:

Punem apa la fiert intr-o oala cu sare si ulei de masline , iar cand da in clocot adaugam pastele si lasam sa fiarba .


Intre timp preparam sosul. Tocam marunt o ceapa si o calim cu ulei de masline pana devine moale si sticloasa. Adaugam rosiile proaspete taiate cubulete mici si mai lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam apoi rosiile din conserva tocate si ele marunt, pasta de rosii sau sucul de rosii , condimentam cu sare, piper, oregano (eu am avut un amestec de condimente pentru paste itlaiene). Lasam sa mai fiarba putin, gustam si adaugam putin zahar . LA final tocam busuioc verde proaspat si servim aalturi de pastele inca calde si stropite cu putin ulei de masline. Deasupra se rade din abundenta parmezan la servire.


TIPS-URI

1

La cerere eu am adaugat in acest sos si putina carne tocata pentru consistenta...dar e mult mai bun fara carne...eu personal prefer varianta originala.

2

secretul sta in a folosi busuioc proaspat si neaparat parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Napoletana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

21.05.2013, 19:16

Asa cu mult sosulet imi plac si mie

RosuStefan 1

05.04.2017, 16:47

scarbos....

cristeena20 1

11.04.2017, 12:44

de ce scarbos? poate nu va plac rosiile sau...car eparte e scarboasa?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Turta dulce
  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

  • 06

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii la cuptor