Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene

de Rocsi in Paste, 18 Noi 2019 | 9529 vizualizari

 

Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene
Reteta de paste Quatro Formaggi este o reteta super delicioasa! Imi doream foarte mult sa le incerc, asa ca le-a venit timpul. Am ales niste branzeturi care sa fie pe placul tuturor, asa ca aici puteti alege branzeturile voastre preferate, dar totusi sa se potriveasca acestor paste. Se fac atat de usor, sosul este unul cremos si sunt cam pe placul tuturor, nu prea puteti da gres cu ele. Neaparat sa le serviti calde!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

  • 400 gr penne (sau alte paste)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 gr gorgonzola
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr emmentaler
  • 120 gr cheddar
  • 1 lingurita unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

Cum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le fierbeti atat cat este necesar.

In acest timp pregati sosul. Branzeturile le taiati cuburi, doar parmezanul il radeti, pentru ca este o branza mai dura. Puneti o tigaie pe foc, de preferat mai groasa, topiti untul. Adaugati smantana si toate branzeturile, reglati focul sa fie mic. Amestecati continuu pana branzeturile s-au topit toate si s-a format sosul. Presarati piper macinat. De sare nu mai este nevoie, pentru ca au branzeturile destula sare.

Cand sosul este gata, adaugati pastele fierte si bine scurse de apa. Le mai lasati pe foc circa 1 minut, dar le amestecati continuu cu o paleta. Se portioneaza si se servesc calde.

Pofta buna!

Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu este si reteta de Budinca de paste la cuptor dar si cea de Paste cu sunculita si oua

Din bucataria italina va propunem si reteta de Spaghete Carbonara

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu kaizer si piept de pui la tigaie