Paste trofie cu scoici

de - Andreea - in Paste, 16 Ian 2020 | 2127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr paste tip trofie
  • 500 gr scoici
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • patrunjel
  • sare
  • ulei de masline
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste trofie cu scoici:

Eu am folosit scoici deja curatate.

In cazul in care aveti scoici ce trebuiesc curatate, procedati astfel: puneti scoicile sub un jet de apa rece si curatati cu un burete de sarma. Apoi cu o miscare ferma si rapida trageti ''barba''. Clatim inca o data sub jet de apa rece. 

Intr-o tigaie calim cei doi catei de usturoi in putin ulei de masline. 

Dupa 1 minut, adaugam scoicile, vinul alb,piperul si acoperim cu un capac agitand tigaia din cand in cand . 

Cand scoicile s-au deschis inseamna ca sunt gata. Le scoatem intr-un vas si strecuram lichidul din tigaie.

Apoi punem si lichidul si scoicile inapoi in tigaie . 

Intre timp ,punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele.Amestecam din cand in cand si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand s-au fiert le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu scoici.

Lasam cateva minute la foc iute si servim presarate cu patrunjel proaspat . 

Se servesc imediat. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste trofie cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore cu pui si sos cu masline si capere