Paste trofie cu scoici

de - Andreea - in Paste, 16 Ian 2020 | 2170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr paste tip trofie
  • 500 gr scoici
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • patrunjel
  • sare
  • ulei de masline
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste trofie cu scoici:

Eu am folosit scoici deja curatate.

In cazul in care aveti scoici ce trebuiesc curatate, procedati astfel: puneti scoicile sub un jet de apa rece si curatati cu un burete de sarma. Apoi cu o miscare ferma si rapida trageti ''barba''. Clatim inca o data sub jet de apa rece. 

Intr-o tigaie calim cei doi catei de usturoi in putin ulei de masline. 

Dupa 1 minut, adaugam scoicile, vinul alb,piperul si acoperim cu un capac agitand tigaia din cand in cand . 

Cand scoicile s-au deschis inseamna ca sunt gata. Le scoatem intr-un vas si strecuram lichidul din tigaie.

Apoi punem si lichidul si scoicile inapoi in tigaie . 

Intre timp ,punem o oala cu apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele.Amestecam din cand in cand si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand s-au fiert le scurgem bine de apa si le punem in tigaia cu scoici.

Lasam cateva minute la foc iute si servim presarate cu patrunjel proaspat . 

Se servesc imediat. 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste trofie cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle aglio, olio & peperoncino