Pastitio

de cccris in Vita, 5 Feb 2010 | 11988 vizualizari

 

Pastitio e o mincare greceasca, un fel de lasagna a lor. E delicioasa. Nu e complicat de facut, doar ca sint mari timpii de fierbere si se cam murdaresc ceva vase.

 

INGREDIENTE

I parte

  • carne vita sau pui - o caserola nu prea mare
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 cutii de rosii in suc
  • sare, piper, scortisoara si orice alte condimente va mai plac

Partea a-II-a

  • 1 punga macaroane groase
  • putin parmezan
  • 1 lingura unt

Partea a-III-a

  • 3 pahare lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitio:

I parte

Se taie ceapa marunt, se toaca carnea si se pun impreuna la calit amestecind mereu pina nu mai e carnea rosie. Se adauga vinul si se lasa 5 min sa fiarba. Se pun rosiile si condimentele, se da focul mic si se fierb 45 min. La sfirsit, daca vreti, puneti si un ou batut.

Partea a-II-a

Se fierb pastele, nu f bine, se scurg, se adauga untul si parmezanul. Se pun pe fundul unui vas tapetat cu pesmet.

Partea a-III-a

Se face clasicul bechamel. Eu nu calesc faina in unt. Topesc untul si amestec separat faina cu laptele si apoi le pun peste unt, le fierb amestecind mereu pina se ingroasa. La sfirsit adaug nuscoara.

Peste macaroane pun jumatate de sos bechamel, carnea si amestec doar putin pastele cu sosurile celalalte. Adaug restul de bechamel si le dau la cuptor 200grade, 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ELENI 1

01.12.2011, 17:49

am sa revin cu reteta mea de pastitio in care original este telemea in compozitie si nu cascaval sau alte tipuri de brinza.dar ma cheama piticu meu care nici doua luni nu are si nu mai am timp acum.dar promit sa revin

mihaelar63 1

01.12.2011, 17:59

Interesanta reteta ,
Eleni abia astept sa postezi si tu

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papoutsakis