Pastitio

de cccris in Vita, 5 Feb 2010 | 11596 vizualizari

 

Pastitio e o mincare greceasca, un fel de lasagna a lor. E delicioasa. Nu e complicat de facut, doar ca sint mari timpii de fierbere si se cam murdaresc ceva vase.

 

INGREDIENTE

I parte

  • carne vita sau pui - o caserola nu prea mare
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 cutii de rosii in suc
  • sare, piper, scortisoara si orice alte condimente va mai plac

Partea a-II-a

  • 1 punga macaroane groase
  • putin parmezan
  • 1 lingura unt

Partea a-III-a

  • 3 pahare lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitio:

I parte

Se taie ceapa marunt, se toaca carnea si se pun impreuna la calit amestecind mereu pina nu mai e carnea rosie. Se adauga vinul si se lasa 5 min sa fiarba. Se pun rosiile si condimentele, se da focul mic si se fierb 45 min. La sfirsit, daca vreti, puneti si un ou batut.

Partea a-II-a

Se fierb pastele, nu f bine, se scurg, se adauga untul si parmezanul. Se pun pe fundul unui vas tapetat cu pesmet.

Partea a-III-a

Se face clasicul bechamel. Eu nu calesc faina in unt. Topesc untul si amestec separat faina cu laptele si apoi le pun peste unt, le fierb amestecind mereu pina se ingroasa. La sfirsit adaug nuscoara.

Peste macaroane pun jumatate de sos bechamel, carnea si amestec doar putin pastele cu sosurile celalalte. Adaug restul de bechamel si le dau la cuptor 200grade, 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ELENI 1

01.12.2011, 17:49

am sa revin cu reteta mea de pastitio in care original este telemea in compozitie si nu cascaval sau alte tipuri de brinza.dar ma cheama piticu meu care nici doua luni nu are si nu mai am timp acum.dar promit sa revin

mihaelar63 1

01.12.2011, 17:59

Interesanta reteta ,
Eleni abia astept sa postezi si tu

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita cu sos thai red si orez arlechino