Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Pastrama este mai gustoasa si mai frageda daca se prepara din carne de porc mai tanar de 1 an. Se poate prepara si din sunci invascute.
Carnea se taie in bucati groase de 2-3 cm si late de 5-6 cm, iar in lungime asa cum ies din taietura.
Se freaca carnea cu o parte din amestecul de condimente, apoi se pune intr-un vas emailat, indesat si se presara restul de condimente.
Se pune deasupra un fund de lemn si pe el o greutate si se lasa vreo 4-5 zile la temperatura de 18 grade, maxim 20.
Carnea se scoate din vas si se pune la afumat pentru 2-3 zile, la fum cald.
Se serveste taiata subtire.
Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult