Sunca afumata

de Constelatialeu in Mezel de casa, 22 Dec 2013 | 7562 vizualizari

 

Delicioasa,mai ales sa fie si impanata cu niste carnita

 

INGREDIENTE

  • bucatile de slanina cu sorici ale uni porc de 130 kg
  • saramura de la izvorul de la Baicoi-daca nu aveti saramura folositi sare grunjoasa
  • afumatoarea din dotare de la casa parinteasca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca afumata:

Dupa ce porcul a fost sacrificat,parlit si ciobanit se trece la formarea suncilor.Se inlatura surplusul de grasime,se portioneaza si se aseaza intr-un vas incapator.Se toarna saramura peste sunci si se lasa pana a doua zi.Se scot din saramura,se zvanta si se leaga cate doua pentru a fi agatate in afumatoare.Se aseaza in afumatoare si se da foc,pret de doua zile,cateva ore.Nu ne place foarte afumata,sa devina inchisa la culoare....Noi o pastram intr-un bidon,in care asezam sunca si turnam saramura peste ea.Se pastreaza forte bine pana in miez de vara,fara a capata gust de rancez.

 

TIPS-URI

1

sunca isi trage exact cata sare are nevoie,deci nu-i nici o problema sa stea in saramura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Corinuta 1

23.12.2013, 11:39

Deci ai sacrificat animalu' saracu'

diaconta 1

26.12.2013, 23:34

Eu zic ca-i slanina,da' oricum i-ai zice e buna rau

delia64 1

26.01.2016, 20:05

Slanina se zice la noi si e tare buna vara cu rosii mari si carnoase din gradina .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chisca