Pastrav cu legume si sos de rosii picant

de Ela68 in Pastrav, 20 Aug 2013 | 18394 vizualizari

 

Daca m-ar intreba cineva ce mancare prefer, as raspunde fara nicio urma de indoiala : Peste cu legume la cuptor. Mai nou, de cand am descoperit sosul picant din rosii Cherry sau rosii Principe Borghese, il fac tot mai des, utilizandu-l la diverse preparate . Astazi l-am pus in valoare in combinatie cu pastrav si legume. Sosul rezultat a fost unul de exceptie.
In alta ordine de idei, nu trebuiesc respectate intocmai cantitatile, pot varia in functie de preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi
  • 2 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 200 gr ciuperci
  • cateva rosioare mici pentru design
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline

Pentu sosul de rosii picant :

  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume si sos de rosii picant:

Pestele se spala si se curata foarte bine. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare.

Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele. Apoi morcovul taiat rondele, ciupercutele curatate si spalate si rosioarele pentru décor. Punem sare si peste acestea.

Asezam apoi pestii dati cu sare pe patul de legume si peste ei  feliile lamaia taiata felii.

Stropim totul cu ulei de masline, acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Lasam jumatate de ora si scoatem folia de deasupra.

Prepararea sosului picant o gasiti aici.

Turnam peste pesti sosul de rosii picant si mai lasam la cuptor 15-20 minute pana se mai evapora zeama. Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume si sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

madi_marin 1

21.08.2013, 19:06

delicios!

Ela68 1

21.08.2013, 20:00

Dya, eu las la sfarsit ce-i mai bun, adica legumele
Multumesc fetelor

lorenik 1

21.08.2013, 20:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu arome mediteraneene