Pastrav curcubeu picant -crocant

de mihaelar63 in Pastrav, 2 Dec 2019 | 134 vizualizari

 

 Daca  intalnesti un peste si vrei sa-ti dai seama ca-l placi, te uiti in ochii lui :D . Un peste proaspat trebuie sa aibe ochii clari si bronhiile de o culoare rosie frumoasa, vie. Daca ochii au devenit laptosio, pestele nostru a parasit apa cam de multisor.
Imi place pastravul, gustul lui nu foarte pronuntat si nu in ultimul rand ca, dintr-o miscare l-ai curatat de oase. Daca ramane vreunul nu este o tragedie, oasele pastravului sunt ca niste firicele fine si nu fac rau.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi curcubeu [a cate 300 gr]
  • 2 crengute de oregano verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos habanero-ardei iuti mexicani
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita harisa-pasta arabeasca de usturoi cu ardei iute
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav curcubeu picant -crocant:


  1. Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine.

  2. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti .

  3. Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi ulei de masline si sos habanero .

  4. Lasati pastravul sa se marineze macar doua ore la rece .

  5. Transferati pestele intr-o tava in care ati pus hartie de copt.

  6. Sub fiecare pastrav se pune cate o crenguta de oregano verde .

  7. Se da pastravul la cuptor timp de 20 minute .

  8. Cand incepe sa se rumeneasca se stropeste cu otet balsamic .

  9. Astfel veti obtine o crusta crocanta .

  10. Mai lasati sa se coaca pe functia de grill superior .

  11. Serviti pastravul curcubeu cat este cald , alaturi de felii de lamie si garnitura ,sau salata preferata .

 

TIPS-URI

1

La acest preparat merge bine un pahar de vin demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav curcubeu picant -crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

madi_marin 1

06.12.2019, 17:02

Ne place, ne place!

gaby_gabytza 1

07.12.2019, 13:51

Delicios

Catalina L 1

08.12.2019, 18:45

wow ce frumos ti-a iesit bravo

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor in hartie de copt