Pastrav curcubeu picant -crocant

de mihaelar63 in Pastrav, 2 Dec 2019 | 2636 vizualizari

 

 Daca  intalnesti un peste si vrei sa-ti dai seama ca-l placi, te uiti in ochii lui :D . Un peste proaspat trebuie sa aibe ochii clari si bronhiile de o culoare rosie frumoasa, vie. Daca ochii au devenit laptosio, pestele nostru a parasit apa cam de multisor.
Imi place pastravul, gustul lui nu foarte pronuntat si nu in ultimul rand ca, dintr-o miscare l-ai curatat de oase. Daca ramane vreunul nu este o tragedie, oasele pastravului sunt ca niste firicele fine si nu fac rau.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi curcubeu [a cate 300 gr]
  • 2 crengute de oregano verde
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri sos habanero-ardei iuti mexicani
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita harisa-pasta arabeasca de usturoi cu ardei iute
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav curcubeu picant -crocant:

  1. Pastravii se curata de solzi si intestine. Se spala bine.
  2. Facand doua incizi pe interior la capete se poate scaote sirea spinarii . Asta doar daca doriti .
  3. Se sareaza binepestele si se unge cu boia , harisa ,pudra de usturoi  ulei de masline si sos habanero .
  4. Lasati pastravul sa se marineze macar doua ore la rece .
  5. Transferati pestele intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
  6. Sub fiecare pastrav se pune cate o crenguta de oregano verde .
  7. Se da pastravul la cuptor timp de 20 minute .
  8. Cand incepe sa se rumeneasca se stropeste cu otet balsamic .
  9. Astfel veti obtine o crusta crocanta .
  10. Mai lasati sa se coaca pe functia de grill superior .
  11. Serviti pastravul curcubeu cat este cald , alaturi de felii de lamie si garnitura ,sau salata preferata .

TIPS-URI

1

La acest preparat merge bine un pahar de vin demi-sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav curcubeu picant -crocant" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit in unt