Pastrav prajit in unt

de Constelatialeu in Pastrav, 25 Mar 2019 | 1037 vizualizari

 

Am fost la pescuit...in piata....la Pastravaria din Valea Doftanei, mi-am ales pestisorii  si-am plecat spre casa sa-i pregatesc cum se cuvine....

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi cca 1 kg
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 150 g unt
  • malai pentru tavalit pastravii
  • sos de soia
  • sare grunjoasa
  • 2 lamai mai micute
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit in unt:

Fuguta-n piata la pescuit din acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am pus pe treaba, in etape......


Am curatat pastravii, i-am spalat si apoi i-am asezat intr-o tava si am turnat la interior si deasupra sos de soia si am dat tava la frigider cateva ore . Am scos pastravii i-am crestat din loc in loc pe amble parti si i-am tavalit prin malai amestecat cu sare. Am pus tigaia la incins am adaugat untul si apoi am pus pastravii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte i-am intors pe partea cealalta. Cat timp se prajesc pastravii taiem rondele usturoiul verde si-l calim in putin unt, stoarcem zeama de la o lamie peste usturoi si lasam cca 5 min la foc mic. Scoatem pastravii din tigaie ii asezam pe un platou presaram deasupra usturoiul si cateva feliute de lamaie si mancam cu pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit in unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ina 1

27.03.2019, 08:30

Ce cuminti asteapta sa fie devorati )

dantes 1

28.03.2019, 09:07

Bun!

Catalina L 1

29.03.2019, 17:51

superbi, imi lasa gura apa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit