Pastrav cu miez de nuci

de mirela0911 in Pastrav, 6 Ian 2012 | 2577 vizualizari

 

Este o reteta luata dintr-una din cartile primite de la bucataras.
Ingredientele date sunt pentru 2 portii.

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi de 250g fiecare
  • 20g miez de nuca
  • faina alba
  • 1/2 pahar de rom
  • 10g unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu miez de nuci:

Se curata pastravul, se clateste sub un jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta. Se condimenteaza cu sare si piper, se dau prin faina si se scutura usor, tinandu-l de coada pentru a elimina excesul de faina.


Intr-o tigaie, se pune untul la topit si se pun pastravii la prajit. La jumatatea timpului de preparare se intorc pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Se scoate pestele si se aseaza pe hartie absorbanta ca sa se scurga de grasime.


In sosul ramas in tigaie se adauga miezul de nuca tocat mare si se amesteca. Se stropeste cu rom (eu nu am avut rom asa ca am pus vin alb; oare ce gust are romul?) si se lasa sa se evapore la foc iute.


Se toarna acest sos peste pastravi si se aduce platoul fierbine la masa. Eu am servit alaturi de cartofi natur si lamaie. Pofta sa aveti!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu miez de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

09.01.2012, 12:25

ce bunatate am ratat aici

mena29 1

09.01.2012, 14:07

Place mult pestele!

mirela0911 1

11.01.2012, 13:28

Miuta Carla Mena si noua ne place tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la grătar