Pastrav cu sos de usturoi

de simona72 in Peste, 3 Apr 2013 | 2442 vizualizari

 

Din gama retetelor repede, simplu si sanatos, vin cu o reteta cu peste....

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati pastrav
  • pt marinata:
  • 3 catei usturoi
  • o ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • sare
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 4-5 crengute cimbru proaspat
  • Pt sosul de usturoi:
  • un galbenus de ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite zeama de limeta
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita mustar
  • pt garnitura:
  • fasole galbena pastai(congelata am folosit eu)
  • sare
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de usturoi:

Pestele proaspat il curatam de solzi, mate si ii taiem capul si coada. Pt marinata:ceapa rosie o tocam fin, usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru si rozmarin tocate marunt, adaugam si restul de ingrediente. le amestecam si le lasam 5 minute sa se intrepatrunda. Cu aceasta marinata ungem bine pestele, pe care-l punem intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline si citeva feliute de limeta. Asezam pestele peste limeta si-l lasam la frigider pt 15-20 minute. (daca aveti timp il puteti lasa si citeva ore)


Pt sosul de usturoi:curatati usturoiul si zdrobitil intr-un mojar cu un praf de sare. Din galbenusul de ou si mustar faceti o maioneza cu ajutorul unui mixer, turnind cite putin ulei. La urma adaugati usturoiul zdrobit, turmeric, zeama de limeta si sare dupa gust.


Pt garnitura: fasolea pastai o calim la foc iute impreuna cu o lingura ulei de masline, cind scade apa adaugam sare si o lingurita de unt.


Pestele il dam la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, il servim cu fasole pastai si sos de usturoi.


Pofta buna!!! Lasati sa inoate intr-un pahar de vin alb, la urma...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

03.04.2013, 21:54

place

Satisfyyourcravings 1

03.04.2013, 22:21

Cred că este minunat!

Rocsi 1

03.04.2013, 22:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor