Pastrav la cuptor

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Iun 2020 | 505 vizualizari

 

 Pastravul este un peste de apa dulce, deosebit de apreciata. Pentru ca ii plac apele mai reci, montane si puternic oxigenate, are o carne cu gust bun. In plus se curata foarte usor de oase si astfel este pe placul tuturor. Aceasta reteta este de  inspiratie italiana.  In maximum 30 minute aveti  o cina gustoasa si pot spune echilibrata !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi [ aproximativ 800 gr]
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri pesmet alb
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri otet alb
  • 2 cepe verzi -coditele
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel
  • legume pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:


  1. Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori.

  2. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine .

  3. Nu am aruncat capul pentru ca am in famile amator care il consuma .

  4. Se unge pastravul cu otet si se pune deoparte .

  5. Tocati marunt coditele de ceapa verde , patrunjelul si usturoiul .

  6. Amestecati-le cu pesmet, vin alb , sare si piper .

  7. Se obtine un mix nisipos cu verdeata .

  8. Sarati si piparati pastravii in interior cat si in exterior .

  9. Se ung cu putina zeama de lamie si ulei de masline .

  10. Lamaia se feliaza subtire .

  11. In fiecare pastrav introduceti cate doua feliute de lamaie si in mod egal mixul cu pesmet si verdeata .

  12. Se da tava cu pastravi la cuptor , timp de 25 minute la 220 grade celsius .

  13. In ultimele 5 minute , ridicati temperatura la 280 grade pentru a se coace frumos si a obtine o piele crocanta .

  14. Serviti pastravii insotiti de feliute de lamie si legumele preferate .

TIPS-URI

1

Cand cumparati peste , chiar daca este curatat , urmariti urmatoarele aspecte care va confirma prospetimea lui :

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

20.06.2020, 18:11

Pffff, tare bun!

Gherca Daniela 1

21.06.2020, 10:01

Rocsi 1

21.06.2020, 19:17

Pastrav au mancat si ai mei, ieri, dar la gratar!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume