Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere

de adnia in Pastrav, 15 Iun 2013 | 7354 vizualizari

 

Nu stiu daca v-am povestit cat de mult imi place mie pestele..si cum sunt om de munte, spre ce as putea sa ma indrept cu precadere, daca nu spre pastrav? Asadar, iata una din retetele dragi mie!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 catei mari de usturoi
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 2 cm)
  • 1 lingura miere
  • 2 lamai
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere:

Pestele se spala, de usuca cu prospul de hartie, se sareaza si se pipereaza. Se umple burta pastravului cu patrunjel proaspat si se aseaza intr-o tava de jena cu putina apa. Se da la cuptor la foc potrivit, pana se coace. Intre timp, pregatim sosul cu care "imbracam" pestele: intr-un blo mic amestecam zeama de la 1 lamaie cu miere, usturoiul tocat si ghimbirul ras fin. Cu acest amestec pensulam pestele din tava, iar restul de sos in turnam in tava, astfel incat sa se patrunda si pe dedesubt.


Stingem cuptorul si mai lasam pastravul in cuptorul fierbinte inca 5 minute. In scoatem cu grija pe farfrurii si servim imediat, decorat cu felii de lamaie si frunze de salata verde si patrunjel.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

15.06.2013, 20:35

vreau si eu

Rocsi 1

15.06.2013, 20:54

Valclaudia 1

15.06.2013, 21:48

wow, ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu arome mediteraneene