Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere

de adnia in Pastrav, 15 Iun 2013 | 6658 vizualizari

 

Nu stiu daca v-am povestit cat de mult imi place mie pestele..si cum sunt om de munte, spre ce as putea sa ma indrept cu precadere, daca nu spre pastrav? Asadar, iata una din retetele dragi mie!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 catei mari de usturoi
  • 1 bucatica ghimbir proaspat (cca 2 cm)
  • 1 lingura miere
  • 2 lamai
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor cu ghimbir, usturoi si miere:

Pestele se spala, de usuca cu prospul de hartie, se sareaza si se pipereaza. Se umple burta pastravului cu patrunjel proaspat si se aseaza intr-o tava de jena cu putina apa. Se da la cuptor la foc potrivit, pana se coace. Intre timp, pregatim sosul cu care "imbracam" pestele: intr-un blo mic amestecam zeama de la 1 lamaie cu miere, usturoiul tocat si ghimbirul ras fin. Cu acest amestec pensulam pestele din tava, iar restul de sos in turnam in tava, astfel incat sa se patrunda si pe dedesubt.

Stingem cuptorul si mai lasam pastravul in cuptorul fierbinte inca 5 minute. In scoatem cu grija pe farfrurii si servim imediat, decorat cu felii de lamaie si frunze de salata verde si patrunjel.

Enjoy!

 

COMENTARII (15)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

15.06.2013, 20:35

vreau si eu

Rocsi

Rocsi 1

15.06.2013, 20:54

Valclaudia

Valclaudia 1

15.06.2013, 21:48

wow, ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!