Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte

de Zamfira in Pastrav, 28 Oct 2015 | 1021 vizualizari

 

Facem un păstrăv cu legume la cuptor? Până aici totul e în regulă și bine, dar printre legumele pe care vreau să le facem lângă păstrăv v-aș propune ceva nou și inedit, ghicim? … da, da…ridichi la cuptor. Este un deliciu! Dacă ar fi să vă descriu gustul și textura aș spune că seamănă foarte bine cu țelina coaptă doar că la gust avem ceva nou…puțin acrișor, înțepător(foarte, foarte bun) iar în interiorul și-a păstrat aproape toată zeama. Deci, la treabă….

 

INGREDIENTE

  • păstrăv(1/persoană, cel puțin :)))
  • 4 ridichi roșii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă albă sau roșie
  • felii de lămâie
  • sare, piper
  • ulei de măsline(2 linguri pentru păstrăv, 4 linguri pentru legume)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte:

Curățăm, spălăm foarte bine păstrăvul. Curățăm si spălăm legumele. Sărăm, piperăm păstrăvul după gust. Punem câteva felii de lămâie în interiorul păstrăvului pentru aromă și savoare.

Așezăm peștele într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt și lângă el punem legumele feliate(bucăți mai mari) și pe acestea le sărăm. Stropim cu ulei de măsline păstrăvul și legumele. Punem tava în cuptorul preîncălzit, la foc moderat pentru 40-45 minute. Întoarcem peștele și legumele după primele 20 de minute. Recomand să folosiți o spatulă pentru păstrăv. Servim și un mujdei de usturoi lângă acest preparat de excepție.

 

RETETA IN IMAGINI

Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte-0
Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte-1
Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte-2
Păstrăv la cuptor cu legume-ridichi coapte-3

COMENTARII (14)

Zamfira

Zamfira 1

28.10.2015, 21:17

Ralu

miki_a

miki_a 1

29.10.2015, 01:01

Pestele meu preferat, in orice combinatie!

Zamfira

Zamfira 1

29.10.2015, 08:53

ela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!