Pastrav la gratar

de mamaieelena in Pastrav, 25 Mar 2011 | 4830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastavi
  • Saramura:
  • 2 rosii proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 3-4 buc.de ardei iute (eu am folosit de la borcan consevati din gradina de cu toamna)
  • 1 lingura cu sare
  • putin maghiran uscat
  • piper pisat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-5 cartofi fierti pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat .

Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta.

Iintre timp am pus apa la fiert pt saramura. Cand a clocotit am pus sarea, piperul, maghiranul, rosiile maruntite ,ceapa si morcovul am pus si uleiul. Pestele este gata pe ambele parti s-a rumenit si il asez intr-un vas dreptunghiular ca sa aibe suficient spatiu si cu saramura clocotind o pun peste peste si tot atunci pun si mararul tocat marunt :imediat il acopar cu folie de aluminiu si se poate servi in 5 minute cu o garnitura de cartofi fierti, alaturi de un vin alb bun.Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

16.04.2011, 08:30

Ce bun cu saramura cu maghiran , trebuie incercata
Si vin alb

adry88 1

06.05.2011, 15:59

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 10:20

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!