Pastrav la gratar

de mamaieelena in Pastrav, 25 Mar 2011 | 5037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastavi
  • Saramura:
  • 2 rosii proaspete
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov potrivit
  • 1 legatura de marar proaspat
  • 3-4 buc.de ardei iute (eu am folosit de la borcan consevati din gradina de cu toamna)
  • 1 lingura cu sare
  • putin maghiran uscat
  • piper pisat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4-5 cartofi fierti pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat .


Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta.


Iintre timp am pus apa la fiert pt saramura. Cand a clocotit am pus sarea, piperul, maghiranul, rosiile maruntite ,ceapa si morcovul am pus si uleiul. Pestele este gata pe ambele parti s-a rumenit si il asez intr-un vas dreptunghiular ca sa aibe suficient spatiu si cu saramura clocotind o pun peste peste si tot atunci pun si mararul tocat marunt :imediat il acopar cu folie de aluminiu si se poate servi in 5 minute cu o garnitura de cartofi fierti, alaturi de un vin alb bun.Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

16.04.2011, 08:30

Ce bun cu saramura cu maghiran , trebuie incercata
Si vin alb

adry88 1

06.05.2011, 15:59

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 10:20

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor cu legume