Pastrav si salau la cuptor

de mihaelar63 in Pastrav, 25 Ian 2016 | 4456 vizualizari

 

Pestele nu lipseste din congelatorul meu. Nu scap ocazia sa ma aprovizionez de cate ori gasesc un peste de calitate. prietenii, rudele ce vin in vizita stiu ca la mine pot servi un peste bun. De aceasta data am pus la cuptor pastrav si o bucata de salau.

 

INGREDIENTE

  • 6 pastravi [ 250-300 g / buc. ] -curatati
  • 600 g salau curatat
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1 linguta sare Himalaya
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 6 catei usturoi pisati
  • 6 linguri ulei de susan
  • 6 crengute cimbru proaspat
  • 150 g unt
  • 2 pahare bere
  • 2 lamai
  • patrunjel verde
  • ridichi rosii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si salau la cuptor:


  1. Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute.

  2. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti vor fi mai aspectuosi.

  3. Cu acest amestec se maseaza bine pestii si se lasa la rece minimum o ora.

  4. Asezati pestii intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

  5. In fiecare pastrav se pune cate o crenguta de cimbru proaspat si o bucatica de unt.

  6. Se toarna berea in tava.

  7. Se introduce tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptorul incalzit timp de 15 minute.

  8. Se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca pestii inca 15-20 minute.

  9. Serviti pestele asezat estetic pe un platou decorat cu lamaie, patrunjel verde si ridichi rosii.

  10. Ca si garnitura am avut legume sotate.

  11. Bieinteles langa peste trebuie si un pahar de vin alb bun.

  12. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Cimbrul este un condiment foarte potrivit pentru pastrav.

2

Pastravul are o carne mai uscata, folosind unt ii dati savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav si salau la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

27.01.2016, 21:51

Catalina asa copt si rumen imi place mult !!!

miki_a 1

28.01.2016, 11:43

Arata demential de bineeee! M-as muta si eu la tine : peste, ciorbite, vanat....toate, care mai de care delicioase in felul lor!

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor