Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)

de miki_a in Pastrav, 18 Sep 2015 | 3379 vizualizari

 

O reţetă perfectă pentru cina de acasă! Se face repede, peştele iese delicat, gustos, sănătos, iar mirosul rămăne în hârtia de copt!

 

INGREDIENTE

  • 2 păstrăvi;
  • 2 linguriţe cu ulei de măsline;
  • 1 linguriţă cu sare;
  • piper (opţional);
  • felii de lămâie (lime);
  • hârtie de copt.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Păstrăv simplu la cuptor (en papillote):

Curăţăm peştii de intestine (dacă doriţi, în această fază le puteţi îndepărta capurile), îi spălăm foarte bine cu apă rece şi îi lăsăm la scurs pe şervete de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces.


Pregătim hărtiile de copt ce urmează a fi folosite pentru învelirea peştelui (atenţie la dimensiuni, hârtia trebuie să fie destul de mare pentru a putea împacheta peştii, plus că mai trebuie câţiva cm pentru margini).


După ce apa în exces a fost eliminată, ungem peştii cu ulei (într-un strat extrem de fin) şi îi presurăm cu sare (interior şi exterior) şi piper (opţional). Această operaţiune o putem face pe hărtia de copt ce urmează a fi folosită.


Împachetăm peştii, împăturim marginile şi îl punem în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. La jumătatea timpului îl întoarcem.


Servim cât este cald cu mămăliguţă, mujdei, legume coapte, lămâie etc.

 

TIPS-URI

1

În funcţie de greutatea păstrăvului, timpul de coacere poate varia! 30 de minute este suficient pentru un păstrăv de 250-300 de gr.

2

Săraţi peştii după gustul personal.

3

Nu folosiţi hârtie de copt siliconată sau bucaţi mici. Hărtia trebuie să fie suficientă pentru a înveli peştii şi a putea împacheta şi marginile.

4

Marginile de hârtie pot fi sigilate cu agrafe de birou (să fie doar din fier,făra înveliş de plastic) sau cu scobitori.

5

Atenţie la abur şi lichid cănd desfaceţi hârtia, să nu vă opăriţi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Păstrăv simplu la cuptor (en papillote)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Corinuta 1

20.09.2015, 12:08

Excelenta mancarica!

Gicuta69 1

21.09.2015, 09:09

Simplu si tare bun!

miki_a 1

21.09.2015, 14:31

Multumesc mult! A fost foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la cuptor în folie