Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie

de Panacris in Pastrav, 2 Iul 2012 | 5940 vizualizari

 

Am descoperit de curand aceasta varietate de peste. Multumesc Oana, pentru inspiratie, a iesit un deliciu!:)

 

INGREDIENTE

  • pastrav somonat 1 bucata de cca. 1500 g.,
  • lamai 1 buacat,
  • capere marinate 1 borcanel,
  • ceapa verde 2 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • rosii proaspete 2 bucati,
  • ulei de masline,
  • vin alb sec 250 ml.,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie:

Pestele se curata de intestine, se spala si se freaca cu ptuiina sare si piper. Se lasa la rece cca, 10 minuite pentru a/si lua sare. Intre timp se curata, ceapa, usturoiul, rosiile si se taie cubulete. Lamaia se taie felii. Intr/o tava tapetata cu foaie de pergament, se aseaza pestele, pe un pat de felii de lamiaie. In burta lui se pun feliile de lamaie, se presara deasupra legumele tocate marunt, rozamrinul, caperele cu sosul lor cu tot si se stropeste cu putin ulei de masline. Se da la cuptor incins, cca. 10 minute la foc iute ptr a se rumeni, apoi se toarna vinul se acoperea cu folie de aluminiu si se mai lasa cca. 15 minute, depinde de cat de mare e pestele. Se serveste fierbinte cu sosul de capere si lamaie din tava sau cu sos remoulade. Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat la cuptor cu capere, rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

BuburuzaBubu 1

03.07.2012, 09:28

mmmm ce bunatate!!!

Sim0na 1

03.07.2012, 23:40

Am salvat reteta!

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:56

Foarte apetisant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Peste pe pat de legume (in vasul roman)