Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

de mihaelar63 in Pastrav, 19 Apr 2021 | 3166 vizualizari

 

  Duminica trecuta am fost ca de obicei in aer curat la gradina. Vecina tocmai venise de la munte, de la parinti din Cacova Ierii. Sotul o intreaba ce are in galeti? Ne raspunde ca o sa vedem noi !!! Dupa cateva minute ma cheama la gard si imi da o punga cu patru pastravi nazdravani din iazul lor cu apa cristalina. Cica cu doua ore inainte inca inotau :D .  Sotul a curatat paastravii si nu se oprea in a-i lauda ce carne frumosa si ferma au. Doi pastravi i-am pus la frig si din doi am preparat aceasta reteta pe care-mi pusesem ochii mai demult.  Multumim Mariana si David !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi mari -1.600 Kg
  • 150 gr unt irlandez gras 82%
  • 1 lingurita cimbrisor tocat uscat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 3 linguri capere in saramura
  • 3 linguri usturoi verde tocat
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 3 linguri migdale
  • 1 lingurita boia
  • 3 linguri fulgi migdale
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 2 lamai
  • sare
  • rosii pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800:

  1. Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm 
  2. Se condimenteaza cu sare si piper .
  3. Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .
  4. Verdeturile se amesteca cu putina sare si se introduc in burta pestilor .
  5. Pastrati o treime din amestecul de verdeturi .
  6. Se introduce unt in interiorul pestilor si in taieturile facute .
  7. Dati pastravul la cuptor 30 minute la 180 grade .
  8. Se ung pastravii cu putina boia sa primeasca o rumeneala frumoasa .
  9. Cu o pensula de silicon se ung cu sosul de unt format in urma coacerii .
  10. Presarati pe deasupra fulgi de migdale .
  11. Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .
  12. Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .
  13. Se mai da tava cu peste la cuptor inca 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa .
  14. La servire presarati restul de verdeturi si puneti alaturi de pastrav felii de lamaie si rosii pentru decor .
  15.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Presarati pe deasupra fulgi de migdale .

2

Unele retete prevad ca migdalele sa fie prajite intr-o tigaie -fara grasime .

3

Eu am renuntat la aceasta operatiune deoarece prin coacere , migdalele oricum s-au copt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu arome mediteraneene