Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor

de Rocsi in Pui, 20 Oct 2010 | 5878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pulpe de pui
  • 5-6 cartofi
  • 1 morcov mai mare
  • 6 catei usturoi
  • piper
  • sare
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • boia de ardei dulce
  • o canita vin rosu
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor:

Pulpele se spala bine si se indeparteaza tot puful de pe ele si se taie in doua. Cartofii se curata,se spala si se taie in sase sau in patru. Morcovul se curata,se spala si se taie rondele. Usturoiul il curatam,il spalam si il pisam. Peste el se pune sare,piper,mustarul , boia si ulei. Frecam bine totul pana iese ca o pasta. Adaugam si vinul si omogenizam toate. Turnam acest amestec cu usturoi peste pulpe. Le lasam in acest bait circa 30 de minute, apoi le  asezam intr-o tava.

Deasupra facem un asternut din feliile de cartofi si rondele de morcov peste care presaram putina sare. Acoperim tava cu staniol si o dam in cuptorul incins. Amestecam pasta de tomate cu 2-3 linguri de apa. Dupa vreo 25 de minute scoatem tava si turnam pasta peste pulpe. Mai lasam 15-20 minute tava la cuptor dar de data aceasta neacoperita.

Scoatem tava din cuptor si serviti cu muraturi,o salata sau orice doriti. La noi s-a mancat cu floricele de mamaliguta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pat de pulpe cu asternut de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

22.10.2010, 11:17

laly acum ..ai grija s ail prinzi...hai 1,2,3 si,,,,,,a ajunsssssss
mersi mult anca...iti arunc si tie unul..prinde-l

Adinacarla 1

22.10.2010, 12:53

yam, yam ce bunatate

Rocsi 1

23.10.2010, 11:11

adinacarla

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pui si pulpe aromate la cuptor