Pate de casa

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2015 | 2521 vizualizari

 

De multa vreme am in plan sa fac pate, dar tot am omis reteta din diferite motive. Imi pare rau ca fac asa de rar, dar mi-am promis ca pe viitor sa fac muuuult mai des, mai ales ca noua ne place pateul din ficatei. M-am inspirat de la Laurici, dar reteta este destul de mult modificata. Nu sunt niste restirctii in a face pate, este suficient sa folositi ficatei de pasare proaspeti si sa aduceti aromele preferate...

 

INGREDIENTE

  • 800 g ficatei de pasare proaspeti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 2 linguri pasta de ardei copt
  • 1 cescuta apa
  • 50 ml coniac
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri miere de rapita
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • 3 linguri unt
  • pentru deasupra:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • cimbru uscat, piper proaspat rasnit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Spalam bine ficateii si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, taiem ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa 2 minute dupa ce ceapa s-a inmuiat adaugam morcovul curatat si taiat rondele. Punem capac pe craticioara si lasam alte 2-3 minute sa se inabuseaca legumele.


Adaugam ficateii de pasare si o cescuta de apa, amestecam, punem capacul si lasam pe foc 20 minute. Din cand in cand amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam ciupercile, coniacul, pasta de ardei copt, amestecam, punem capacul si lasam pe foc alte 10 minute. Indepartam capacul, adaugam sare si piper dupa gust si lasam aproximativ 10 minute pe foc, pana zeama lasata scade. Compozitia fierbinte o punem in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem o pasta fina.


Gustam si mai complecatm cu sare si piper, daca mai este necesar, adaugam mierea, nucsoara, untul, curatam marginile cu o paleta, punem capacul la robot, pornim si lasam pana toate ingredientele se amesteca si pasta devine foarte fina.


Transferam compozitia in vase de sticla cu capac, presaram deasupra ulei de masline si mirodenii dupa gust.


Se da la frigider si se serveste rece. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

uleiul de masline pus deasupra, peste pateu, are rolul de a conserva si a mentine mai mai mult timpul de valabilitate...se mentine la frigider 5-6 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

simona72 1

28.04.2015, 16:03

Miha, nici eu nu prind multe retete postate

Gicuta69 1

02.06.2015, 11:07

ce pateut bun!

kytz 1

08.06.2017, 10:16

Cel mai bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv