Pate de casa din ficat de pui si mar copt

de Oana in Ficat, 18 Oct 2017 | 3113 vizualizari

 

Cu totii ne dorim preparate cat mai sanatoase si fara aditivi alimentari. De aceea, va propun urmatoarea reteta, perfecta pentru micul dejun!
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 20 ml coniac, optional
  • 1 ceapa rosie
  • 1 mar
  • 25 g unt
  • 25 g unt topit
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 l lapte
  • sare
  • piper negru dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficat de pui si mar copt:

Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza.


Pune marul intr-o tava si coace-l in cuptorul incins.


Intre timp, taie ceapa julien si caleste-o in unt cu sare si piper.


Odata fierti, scurge ficateii si pune-i intr-un bol incapator.


Adauga ceapa, marul copt si optional coniacul si mixeaza cu un blender vertical, la viteza mica.


Dupa ce s-a mai racit putin compozitia, adauga mascarpone si mixeaza in continuare, pana obtii o crema fina.


Pune pateul intr-un borcan, adauga deasupra untul topit, inchide capacul si lasa-l la frigider pana se raceste complet


Poti servi pateul pe felii de bagheta prajita, cu putina dulceata de afine deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficat de pui si mar copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

18.10.2017, 14:14

dantes 1

22.10.2017, 10:40

Bun!

mihaelar63 1

11.01.2018, 07:31

Deosebit de bun cu mar!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

7845 puncte

Constelatialeu

5535 puncte

RODIMUR

3785 puncte

lucy2002

3519 puncte

Rocsi

3467 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de curcan în sos cremos de ciuperci pregătit cu Multicookerul Crock Pot Express cu gătire sub presiune

ieri la 20:56

Ștrudele cu mere

de Ancutsa 5

pe 22.10 la 17:10

RETETA RECOMANDATA
Portofele cu ficat