Pate de casa din ficatei de pasare

de Gherca Daniela in Ficat, 9 Oct 2015 | 1361 vizualizari

 

Nimic nu este mai bun, decat sa faci un preparat cu manuta ta, mai sanatos dar si mai bun! Cel mai bun pate pe care l-am mancat pana acum!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pasare
  • 2 pulpe mari de pui cu tot cu spata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • piper
  • o cescuta de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pasare:

Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore


Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os.


Dupa ce au fiert, dam pielea deoparte si scoatem oasele, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasam bine carnea cu cateva linguri de supa din care a fiert carnea.


Intr-o tigie punem uleiul si prajim ceapa mare cu putina sare, dupa ce a devenit translucida punem ficateii scursi de lapte, piper si foaia de dafin si ii prajim pe ambele parti cat sa se rumeneasca usor. Adaugam si cescuta de apa si lasam acoperit cu capac pana scade toata apa.


Turnam ficateii impreuna cu ceapa peste pulpele pasate si mixam pana formam o pasta, daca mai este nevoie de apa, punem putin cate putin din supa din care au fiert pulpele, in functie de consistenta dorita. (Daca mai trebuie sare si piper puteti pune dupa gustul fiecaruia!)


Punem compozitia rezultata in caserole ( mie mi-au iesit 2 caserole mai micute) si dupa ce s-au racit le bagam la frigider! Nu trebuie lasata mai mult de 7 zile.


Noua ne place sa mancam intins pe maine cu usturoi proaspat!


Simplu si bun!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

09.10.2015, 19:48

delicioase

Gherca Daniela 1

09.10.2015, 20:52

mihaelar63 1

14.10.2015, 00:07

Bravo . eu nu am mai mancat pateu de cumparat de muuulti ani . Nici nu mai tin minte de cand

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui la tigaie, cu pireu de cartofi