Pate de casa din ficatei de pasare

de Gherca Daniela in Ficat, 9 Oct 2015 | 3291 vizualizari

 

Nimic nu este mai bun, decat sa faci un preparat cu manuta ta, mai sanatos dar si mai bun! Cel mai bun pate pe care l-am mancat pana acum!

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pasare
  • 2 pulpe mari de pui cu tot cu spata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • piper
  • o cescuta de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa din ficatei de pasare:

Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore

Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os.

Dupa ce au fiert, dam pielea deoparte si scoatem oasele, iar cu ajutorul unui mixer vertical, pasam bine carnea cu cateva linguri de supa din care a fiert carnea.

Intr-o tigie punem uleiul si prajim ceapa mare cu putina sare, dupa ce a devenit translucida punem ficateii scursi de lapte, piper si foaia de dafin si ii prajim pe ambele parti cat sa se rumeneasca usor. Adaugam si cescuta de apa si lasam acoperit cu capac pana scade toata apa.

Turnam ficateii impreuna cu ceapa peste pulpele pasate si mixam pana formam o pasta, daca mai este nevoie de apa, punem putin cate putin din supa din care au fiert pulpele, in functie de consistenta dorita. (Daca mai trebuie sare si piper puteti pune dupa gustul fiecaruia!)

Punem compozitia rezultata in caserole ( mie mi-au iesit 2 caserole mai micute) si dupa ce s-au racit le bagam la frigider! Nu trebuie lasata mai mult de 7 zile.

Noua ne place sa mancam intins pe maine cu usturoi proaspat!

Simplu si bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa din ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

09.10.2015, 19:48

delicioase

Gherca Daniela 1

09.10.2015, 20:52

mihaelar63 1

14.10.2015, 00:07

Bravo . eu nu am mai mancat pateu de cumparat de muuulti ani . Nici nu mai tin minte de cand

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ficatei de pui