Pate de ficat cu carne

de mihaelar63 in Mezel de casa, 13 Oct 2014 | 7811 vizualizari

 

Cum primeam cate un pui de casa puneam ficatelul separat . Cand s-au adunat trei ficatei de pui si unul de curcan am zis ca e momentul pentru un pateu de ficat preparat in casa .O singura data daca incercati prepararea pateului acasa , nu veti mai dori sa cumparati din comert .Pentru aceasta reteta m-am documentat pe site-urile frantuzesti de profil .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ficat pui , curcan[ 3ficatei de pui + unul de curcan]
  • 400 gr piept pui+ curcan
  • 2 galbenusuri [ eu asa am avut din pui ]
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  • 1 lingurita condimente cu piper de Szechuan[piper,usturoi,chili,oregano,rozmarin]
  • 1 cartof fiert[ optional ]
  • 20 gr bacon [ optional]
  • 1-2 linguri coniac
  • 3-4 linguri vin
  • 100 gr unt
  • 100 gr smanatana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu carne:

  1. Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt .
  2. Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt .
  3. Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de masline si prajiti usor bucatelele de piept . Cand acestea devin albicioase adugati si ficateii si se prajesc impreuna cateva minute .
  4. Condimentati cu  boia , nucsoara , condimente cu piper de Szechuan .
  5. In acest momentse pune coniacul , vinul si foaia de dafin .
  6. Fierbeti impreuna 5 minute pana cand se evapora alcoolul .
  7. Lasati sa se raceasca si puneti un cartof cald proaspat fiert/ copt si baconul  . Mixati cu ajutorul mixerului vertical .
  8. Succesiv adugati  sare ,untul si smantana, mixand in continuare .
  9. Puneti pateul la rece si serviti alaturi de legumele preferate pe feliute de paine prajita sau cartofi fierti .

TIPS-URI

1

ATENTIE- se sareaza doar la sfarsit pentru a preintampina intarirea ficatului.

2

Pateul este foarte gustos servit si cu castraveti murati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu carne" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pate de casa din ficat de pui si mar copt