Pate de ficat aromat cu stafide

de adnia in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2014 | 1038 vizualizari

 

Pateul acesta a reprezentat o adevarata revelatie pentru familia mea, care l-a descoperit cu bucurie pe masa intr-o dimineata si care l-a apreciat enorm! Si pot sa va asigur si eu, care consum carne mai rar, ca a fost foarte gustos, cremos si incredibil de fin! Ca sa nu mai spun de aroma, care m-a cucerit de la prima degustare! Pentru noi e prima data cand am incercat reteta acestui pate, dar cu siguranta vom mai reveni la el, se prepara foarte usor si rapid, iar rezultatul este unul deosebit, mai ales cand se anunta musafirii pe neasteptate, sau timpul vostru de gatit este extrem de limitat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 g ficat de pui
  • 75 g stafide
  • sare neiodata, dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline presat la rece
  • 1 praf scortisoara
  • 1 praf nucsoara
  • 1 praf anason stelat
  • putin vin alb sec
  • 1 picatura ulei esential de busuioc (sau putin busuioc uscat)
  • 1 cubulet unt
  • putin ulei pentru uns formele
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat aromat cu stafide:


Mod de preparare:


1. Se pun stafidele la hidratat in vin.Din acestea, se vor folosi in reteta doar 30 g, restul se opresc pentru decor.Vinul ramas in urma deshidratarii stafidelor se pastreaza.

2. Se spala ficatul de pui, se scurge si pune inctr-o craticioara pe foc, impreuna cu uleiul si se inabusa. Se tine pe foc cca 15 minute, pana se inmoaie bine.

3. Se lasa ficatul sa sa recoreasca, dupa care se aseaza in blender, impreuna cu celelalte ingrediente, inclusiv putin din vinul ramas de la stafide, atat cat e nevoie ca blenderul sa mixeze bine pasta (eu am avut nevoie de 3 linguri de vin) .

4. Se mixeaza foarte bine pateul, pana se obtine o pasta extrem de fina (cca 1 minut).

5. Se ung formele cu putin ulei si se umplu cu pateul caldut.

6. Se dau la rece.

7. In momentul servirii, pateul se scoate usor din forme si se decoreaza cu restul de stafide hidratate in vin (eu am decorat cu stafide simple…pentru ca cele hidratate disparusera:))


Pofta buna!



P.S. idee preluata din Good Food.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat aromat cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

deyutzky 1

14.01.2014, 09:31

cred ca e tare bun

Rocsi 1

14.01.2014, 10:54

Arata super

Pushaa 1

14.01.2014, 15:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!