"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa

de Roda in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2009 | 7011 vizualizari

"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de  ceapa

 

Este o specialitate frantuzeasca de pe Coasta de Azur.

 

INGREDIENTE

  • 1,6kg.ficat de gasca proaspat,
  • 1dl. vin alb sec,
  • 1 paharel coniac,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru marmelada de ceapa:
  • 4 cepe rosii mari,
  • 1dl.vin rosu,
  • 40ml. sirop de rodie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa:

1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac  si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte.

2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul  si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se lasa sa se raceasca ,se scoate din vas, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pune in frigider,pana la servire.

3.Ceapa se curata , se taie in bucati si se fierbe in vin rosu si in sirop de rodie pana capata consistenta unei marmelade.

3.Bucatile de ficat se servesc reci cu o lingura de marmelada de ceapa si ornate cu samburi de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne