"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa

de Roda in Aperitive / Garnituri, 6 Iul 2009 | 6895 vizualizari

"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de  ceapa

 

Este o specialitate frantuzeasca de pe Coasta de Azur.

 

INGREDIENTE

  • 1,6kg.ficat de gasca proaspat,
  • 1dl. vin alb sec,
  • 1 paharel coniac,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru marmelada de ceapa:
  • 4 cepe rosii mari,
  • 1dl.vin rosu,
  • 40ml. sirop de rodie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa:

1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac  si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte.

2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul  si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se lasa sa se raceasca ,se scoate din vas, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pune in frigider,pana la servire.

3.Ceapa se curata , se taie in bucati si se fierbe in vin rosu si in sirop de rodie pana capata consistenta unei marmelade.

3.Bucatile de ficat se servesc reci cu o lingura de marmelada de ceapa si ornate cu samburi de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si smantana