Pate de linte cu fistic

de simona72 in Mancaruri de post, 14 Mar 2016 | 1056 vizualizari

 

Imi plac foarte mult pastele tartinabile. Ce nu-mi place este ca mananc prea multa paine…De data asta am incercat un pate vegetal, am vrut sa contina proteine, dar sa aibe un farmec aparte, arome si texturi. Pentru asta am ales lintea ca si proteina, iar pentru un plus de zvac fistic. De curand am aflat ca fisticul poate fi „inviorat”, culoarea lui poate fi readusa la viata. Bine, este un fel de a spune, culoarea verde a fisticului poate fi reaprinsa. Citind reteta in continuare veti afla cum…In felul acesta pasta de fistic poate fi folosita si la prajituri, inghetata, creme…

 

INGREDIENTE

100 g fistic fara coaja

  • 150 g linte verde
  • 50-60 ml ulei de masline extravirgin
  • 50 ml apa plata
  • Sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica leurda
  • Pentru decor: fistic sarat, seminte de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte cu fistic:

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa ca fisticul s-a inmuiat, coaja subtire se inlatura cu usurinta, iar culoarea verde este puternica. Treaba este putin migaloasa, dar garantez ca merita. Nu veti mai intalni nicaieri un fistic asa de verde…

Dupa curatatea fisticului facem din el o pasta. Pentru asta eu m-am folosit de noul blender personal Breville Blend-Active Pro. Am pus fisticul in recipinetul blenderului, am adaugat 4-5 linguri ulei de masline si putina apa calduta, aproximativ 50 ml. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina.

 

Intre timp lintea s-a inmuiat si am pus-o la fiert in apa cu 2 foi de dafin si o crenguta de cimbru. Cand lintea este fiarta o strecuram. Dureaza aproximativ 20-25 minute. Daca faceti o cantitate mai mica puteti sa folositi acelasi aparat adica Breville Blend-Active Pro. Eu am avut o cantitate putin mai mare si am folosit un robot de bucatarie. Pasam bine lintea pana obtinem o pasta. Ceapa verde si usturoiul le taiem in bucati de 1,5-2 cm si le calim in putin ulei de masline.

Adaugam leurda spalata si taiata in fasii si lasam la calit inca 2-3 minute. Le adaugam si pe acestea in vasul robotului si mixam bine toate ingredientele pana se maruntesc. Adaugam pasta de fistic, sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat si mixam ingredientele pentru a obtine o pasta fina. Mai adaugam inca 2-3 linguri ulei de masline, daca este devoie si putina apa fierbinte in care a fiert lintea, potriviti de gust.

Puneti pasta in recipiente de sticla/portelan, presarati deasupra putin ulei de masline, cimbru, fistic sarat si crocant taiat in bucati si cateva seminte de rodie pentru un plus de culoare. Serviti cu paine prajita si salata preferata. Sa va fie de folos! Sa aveti un post binecuvantat si linistit celor care-l tin!

 

TIPS-URI

1

dupa ce fierbe lintea, se inlatura foile de dafin si crenguta de cimbru si se opreste putin din apa pentru a subtia pateul

2

se poate adauga la pate unt, asta daca nu-l faceti de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte cu fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Stefania1964 1

15.03.2016, 11:42

bun, bun!

laura_n 1

15.03.2016, 16:35

ai mancat asa fara mine? tu nu stii ca eu sunt fan pate? ))
foarte misto, big like!

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:55

Trimite si la mine Sa-i dau nota ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!