Pate de linte cu fistic

de simona72 in Mancaruri de post, 14 Mar 2016 | 3992 vizualizari

 

Imi plac foarte mult pastele tartinabile. Ce nu-mi place este ca mananc prea multa paine…De data asta am incercat un pate vegetal, am vrut sa contina proteine, dar sa aibe un farmec aparte, arome si texturi. Pentru asta am ales lintea ca si proteina, iar pentru un plus de zvac fistic. De curand am aflat ca fisticul poate fi „inviorat”, culoarea lui poate fi readusa la viata. Bine, este un fel de a spune, culoarea verde a fisticului poate fi reaprinsa. Citind reteta in continuare veti afla cum…In felul acesta pasta de fistic poate fi folosita si la prajituri, inghetata, creme…

 

INGREDIENTE

100 g fistic fara coaja

  • 150 g linte verde
  • 50-60 ml ulei de masline extravirgin
  • 50 ml apa plata
  • Sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat dupa gust
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica leurda
  • Pentru decor: fistic sarat, seminte de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de linte cu fistic:

Lintea se spala in mai multe ape, se pune intr-un castron si se lasa la inumiat cu apa pentru 20-30 minute. Intre timp ne ocupam de fistic: curatam fisticul de coaja. Il punem intr-un castronel si turnam peste el apa fierbinte, cat sa-l depaseasca. Il lasam la inmuiat 10-15 minute. Veti observa ca fisticul s-a inmuiat, coaja subtire se inlatura cu usurinta, iar culoarea verde este puternica. Treaba este putin migaloasa, dar garantez ca merita. Nu veti mai intalni nicaieri un fistic asa de verde…

Dupa curatatea fisticului facem din el o pasta. Pentru asta eu m-am folosit de noul blender personal Breville Blend-Active Pro. Am pus fisticul in recipinetul blenderului, am adaugat 4-5 linguri ulei de masline si putina apa calduta, aproximativ 50 ml. Am mixat totul pana am obtinut o pasta fina.

 

Intre timp lintea s-a inmuiat si am pus-o la fiert in apa cu 2 foi de dafin si o crenguta de cimbru. Cand lintea este fiarta o strecuram. Dureaza aproximativ 20-25 minute. Daca faceti o cantitate mai mica puteti sa folositi acelasi aparat adica Breville Blend-Active Pro. Eu am avut o cantitate putin mai mare si am folosit un robot de bucatarie. Pasam bine lintea pana obtinem o pasta. Ceapa verde si usturoiul le taiem in bucati de 1,5-2 cm si le calim in putin ulei de masline.

Adaugam leurda spalata si taiata in fasii si lasam la calit inca 2-3 minute. Le adaugam si pe acestea in vasul robotului si mixam bine toate ingredientele pana se maruntesc. Adaugam pasta de fistic, sare, piper proaspat rasnit, cimbru uscat si mixam ingredientele pentru a obtine o pasta fina. Mai adaugam inca 2-3 linguri ulei de masline, daca este devoie si putina apa fierbinte in care a fiert lintea, potriviti de gust.

Puneti pasta in recipiente de sticla/portelan, presarati deasupra putin ulei de masline, cimbru, fistic sarat si crocant taiat in bucati si cateva seminte de rodie pentru un plus de culoare. Serviti cu paine prajita si salata preferata. Sa va fie de folos! Sa aveti un post binecuvantat si linistit celor care-l tin!

TIPS-URI

1

dupa ce fierbe lintea, se inlatura foile de dafin si crenguta de cimbru si se opreste putin din apa pentru a subtia pateul

2

se poate adauga la pate unt, asta daca nu-l faceti de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de linte cu fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Stefania1964 1

15.03.2016, 11:42

bun, bun!

laura_n 1

15.03.2016, 16:35

ai mancat asa fara mine? tu nu stii ca eu sunt fan pate? ))
foarte misto, big like!

mihaelar63 1

17.03.2016, 16:55

Trimite si la mine Sa-i dau nota ))

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu ierburi aromate , la cuptorul cu halogen