Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2014 | 8069 vizualizari

 

Am poftit zilele astea la pate-ul lui Gaby;) Zis și făcut ;! După ce m-a apucat de treabă mi-am dat seama, că mai postasem o rețetă asemănătoare, în urmă cu ceva timp;) Așa că, a trebuit să-i aduc revizuiri;) Zis și făcut! Mulțumesc Gaby pentru idee :-*

 

INGREDIENTE

  • Ficăței de pui 300 g,
  • Vin alb demisec de Ostrov 100 ml,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Boia dulce de ardei 1/2 linguriță,
  • Nucșoară rasă 1/3 linguriță,
  • Unt grăsime 60 % 100 gr,
  • Sare iodată după gust,
  • Piper proaspăt măcinat după gust,
  • Untură de gâscă 2 linguri,
  • Muștar cu ierburi 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită:

Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo 2 minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar atenție să mai rămână puțin sos în vas. Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin. Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, acompaniate de castraveți sau ceapă roșie.

Spor și poftă bună! ;)

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-0
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-1
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-2
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-3
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-4
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-5
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-6
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-7
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-8
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-9
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-10
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-11
Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită-12

COMENTARII (25)

luciabogorodea

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:03

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

roxana_simona

roxana_simona 1

12.12.2014, 12:41

Oana

Oana 1

05.01.2015, 14:58

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05