Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2014 | 12497 vizualizari

 

Am poftit zilele astea la pate-ul lui Gaby;) Zis și făcut ;! După ce m-a apucat de treabă mi-am dat seama, că mai postasem o rețetă asemănătoare, în urmă cu ceva timp;) Așa că, a trebuit să-i aduc revizuiri;) Zis și făcut! Mulțumesc Gaby pentru idee :-*

 

INGREDIENTE

  • Ficăței de pui 300 g,
  • Vin alb demisec de Ostrov 100 ml,
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Boia dulce de ardei 1/2 linguriță,
  • Nucșoară rasă 1/3 linguriță,
  • Unt grăsime 60 % 100 gr,
  • Sare iodată după gust,
  • Piper proaspăt măcinat după gust,
  • Untură de gâscă 2 linguri,
  • Muștar cu ierburi 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită:

Ficățeii spălați și curățați de eventualele vinișoare verzui, se pun la gătit într-un vas cu nonaderent, cu grăsimea de gâscă (dacă nu aveți puteți folosi unt grasime 60%), la foc iute, neacoperit, cca 2-3 minute. După ce s-au albit ficățeii, se adaugă ceapa tocată mărunt, lăsându-se încă vreo 2 minute la gătit. Apoi se stinge cu vinul și se lasă la gătit, până ce se evaporă vinul, dar atenție să mai rămână puțin sos în vas. Se asezonează de sare, piper, nucșoară, boia și muștar, apoi toată compoziția, se transfer în vasul unui bleneder, sau mixer și se mixează până ce se obține un amestec fin. Untul moale se amestecă cu pasta rece, până ce se omogenizează. Se depozitează în caserole de sticlă la rece și se servește pe felii de pâine, acompaniate de castraveți sau ceapă roșie.

Spor și poftă bună! ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui - varianta îmbunătățită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:03

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

roxana_simona 1

12.12.2014, 12:41

Oana 1

05.01.2015, 14:58

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu legume si salam