Pate din ficat de viţel

de sisterskitchen in Ficat, 20 Feb 2012 | 5324 vizualizari

 

Nouă ne place foarte mult această reţetă pe care am împrumutat-o de la Daniel - big brother:)
Este o reţetă cu un gust aparte şi care se pregăteşte foarte uşor.

 

INGREDIENTE

  • 400 g ficat de viţel /pui
  • 100 g bacon
  • 1 ceapă
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • scorţişoară
  • oţet balsamic
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 cană de lapte
  • trei felii de franzelă
  • opţional nişte ardei iute
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de viţel:

Pâinea se înmoaie în lapte. Toci ceapa şi baconul, le rumeneşti într-o tigaie împreună cu ardeiul iute tocat mărunt. Se presară sarea, piperul, boiaua şi adăugăm ficatul, laşi să se rumenească până devine crocant şi pui scorţişoara. Apoi se pune zahărul şi amesteci până se caramelizează, laşi să se răcească totul. Scurgi pâinea bine şi o pui în blender împreună cu amestecul din tigaie şi mixezi până devine un amestec omogen.


Se răstoarnă într-un bol şi se ornează cu ceapă verde tocată mărunt. Se dă la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de viţel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

sisterskitchen 1

21.02.2012, 13:10

Multumim!

kamy 1

21.02.2012, 13:28

bun si asa

MIUTA 1

22.02.2012, 17:49

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa