Pateu din ficat de pui - de casa

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2015 | 7174 vizualizari

 

Va propun o reteta de pateu facut in casa, fin si cremos, ....o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 350 g de ficatei de pui (bio sau de tara)
  • 3 linguri coniac
  • 4 foi de gelatina
  • 1 morcov
  • 1 esalota
  • 1 catel de usturoi
  • 125 gr de mascarpone
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru macinat
  • verdeata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui - de casa:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute.


Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.


Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.


Curatati ceapa, usturoiul si morcovul. Taiati-le bucatele.


Caliti legumele in uleiul de masline.


Adaugati ficateii, cimbrul macinat, foaia de dafin, sarea si piperul.


Puneti coniacul si gatiti timp de 10 minute.


Luati de pe foc, puneti foile de gelatina scurse bine.


Amestecati sa se dizolve bine.


Scoateti foaia de dafin si mixati totul.


Verificati daca mai trebuie sare sau piper.


Puneti un pic de verdeata proaspat tocata si amestecati.


Varsati crema obtinuta in forme de silicon- le puteti decora inainte.


Dati la rece pentru cel putin 2 ore.


Se demuleaza foarte usor.


Serviti rece cu rosii sau cu o salata verde ....


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

inainte de a-i gati puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute

2

puneti la rece cel putin 2 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui - de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.06.2015, 19:47

Bravooo, foarte reusit!

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 19:58

Foarte bun!

Catalina L 1

02.06.2015, 20:19

multumesc la toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute