Pate tartinabil din ficatei de pui

de RuxyRux in Ficat, 15 Dec 2010 | 4958 vizualizari

 

Un pate de pui care merita tot efortul sa-l faci in casa...deliciu total!

 

INGREDIENTE

  • o caserola ficatei de pui
  • 100 gr unt
  • doua cepe( nu foarte mari)
  • 3 galbenusuri de ou fierte
  • 250 gr lapte proaspat
  • 1 lingura ulei( palmier)
  • un praf de boia dulce
  • sare piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate tartinabil din ficatei de pui:

Fierbem ouale. Separam galbenusurile de albusuri.

Fierbem ficateii( spalati si curatati de pielite) in lapte.

Punem doua cepe tocate intr-o lingura de ulei pe foc si sotam cinci minute, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, astfel incat sa nu prajim. Stingem focul.

Cand sunt fierti ficateii ( atentie daca punem capacul la oala fierb foarte rapid), adaugam si ceapa prajita si mai fierbem putin impreuna. Stingem focul, lasam putin la racit si adaugam untul taiat in cuburi. Mixam si cu galbenusurile, praful de boia si adaugam sare si piper dupa gust. Servim apoi dupa dorinta...se pastreaza la rece acoperit cu folie sau in caserola maxim 3 zile. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate tartinabil din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

giuliana 1

16.12.2010, 08:49

MotanLaOale 1

16.12.2010, 10:58

trebuie incercat....... bun bun

aziz 1

27.07.2011, 13:07

excelent!!!ma intreb de ce nu am incercat pana acum

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pasare si oua invelite in bacon