Pate de casa, din ficat de pui

de _Alina_ in Ficat, 10 Oct 2013 | 26499 vizualizari

 

Ceva simplu, rapid si gustos - pate de casa fara conservanti si fara coloranti. Stiu ca suna a reclama, dar la noi se consuma cat ai clipi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat proaspat de pui
  • 3 pulpe de pui cu spata ( aprox. 950 g )
  • 1 ceapa mare (200 g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 lg ulei
  • 1/4 lgt piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • optional 1/4 cana vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore.  

2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt  sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem carnea de pe oase si o pasam (cu ajutorul unui mixer vertical) impreuna cu 6 linguri de supa.

3. Intr-o tigaie punem uleiul la infierbantat, ceapa taiata grosier, putina sare si amestecam pana cand devine translucida. Scoatem ficatelul din lapte si il "aruncam" peste ceapa impreuna cu piperul, foaia de dafin. Il prajim 2-3 minute pe fiecare parte, apoi punem peste acesta vinul, 1/4 cana apa (pentru mai multa savoare puteti pune supa de la ramasa de la pulpe) si capacul si lasam la fiert 10-15 minute. Il scoatem impreuna cu ceapa si cu  6 linguri din zeama in care au fiert, ii punem peste pulpele pasate  si ii pasam bine cu mixerul vertical.

4. Lasam compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei,  apoi o putem baga in frigider. Termenul de valabilitate este de 5-7 zile.
That's all folks, simplu si rapid!
 

 

TIPS-URI

1

In functie de consistenta dorita mai puteti adauga supa. De asemenea, puteti sa mai adaugati sare si piper dupa gust.

2

Daca aveti ficat si pulpe de la pui de tara iese bestial. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

10.10.2013, 14:11

cel mai bun

Lia_ 1

16.10.2013, 15:41

si cu pulpe? buna reteta

ArianaBala 1

26.10.2013, 18:38

Interesanta reteta! Merita incercata! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de viţel