Pate de casa, din ficat de pui

de _Alina_ in Ficat, 10 Oct 2013 | 21698 vizualizari

 

Ceva simplu, rapid si gustos - pate de casa fara conservanti si fara coloranti. Stiu ca suna a reclama, dar la noi se consuma cat ai clipi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat proaspat de pui
  • 3 pulpe de pui cu spata ( aprox. 950 g )
  • 1 ceapa mare (200 g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 lg ulei
  • 1/4 lgt piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • optional 1/4 cana vin alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, din ficat de pui:

1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore.


2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem carnea de pe oase si o pasam (cu ajutorul unui mixer vertical) impreuna cu 6 linguri de supa.


3. Intr-o tigaie punem uleiul la infierbantat, ceapa taiata grosier, putina sare si amestecam pana cand devine translucida. Scoatem ficatelul din lapte si il "aruncam" peste ceapa impreuna cu piperul, foaia de dafin. Il prajim 2-3 minute pe fiecare parte, apoi punem peste acesta vinul, 1/4 cana apa (pentru mai multa savoare puteti pune supa de la ramasa de la pulpe) si capacul si lasam la fiert 10-15 minute. Il scoatem impreuna cu ceapa si cu 6 linguri din zeama in care au fiert, ii punem peste pulpele pasate si ii pasam bine cu mixerul vertical.


4. Lasam compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o putem baga in frigider. Termenul de valabilitate este de 5-7 zile.

That's all folks, simplu si rapid!


 

TIPS-URI

1

In functie de consistenta dorita mai puteti adauga supa. De asemenea, puteti sa mai adaugati sare si piper dupa gust.

2

Daca aveti ficat si pulpe de la pui de tara iese bestial. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

laura_n 1

10.10.2013, 14:11

cel mai bun

Lia_ 1

16.10.2013, 15:41

si cu pulpe? buna reteta

ArianaBala 1

26.10.2013, 18:38

Interesanta reteta! Merita incercata! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pate din ficat de viţel