Pateu de ficat de casa

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 29 Noi 2015 | 1353 vizualizari

 

  Cam de 10 ani producatorii de pateu m-au pierdut de clienta. De cate ori am putin ficat prepar rapid un pateu apreciat de cei ai casei. Merge bine ca mic dejun si in pachetel la serviciu sau scoala.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat vitel
  • 200 g sunca taraneasca usor afumata
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 foie dafin
  • 1/2 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 varf cutit nucsoara pudra
  • sare
  • piper negru macinat
  • linguri smantana -facultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de casa:


  1. Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange.

  2. Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata.

  3. Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in tigaie cu untul.

  4. Se aduga ficatul taiat cuburi si cand incepe sa-si schimbe culoare se pun mirodeniile: foaia de dafin, boiaua, cimbrul si nucsoara.

  5. Stingeti cu vin alb si inabusiti timp de 10 minute.

  6. Scoateti foaia de dafin si lasati sa se tempereze preparatul. Se transfera intr-un vas de blender, se sareaza, se pipereaza.

  7. Amestecul se blenduieste cateva secunde pana devine o pasta omogena.

  8. Daca aveti puneti si putina smantana pateul va fi mai cremos.

  9. Se serveste la masa dupa ce s-a racit.

  10. Eu am rulat pateul in bucatile de sunculita taraneasca si l-am consumat cu legume proaspete si masline.

 

TIPS-URI

1

Ficatul se sareaza la sfarsit sa nu se intareasca .

2

Daca doriti un pateu mai cremos se poate pune smantana - de data aceasta eu nu am avut .

3

Acest pateu merge foarte bine la servre cu castraveti murati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (36)

mihaelar63 1

01.12.2015, 11:35

Adela cu frumusei cu tot , nu-i asa?

Catalina L 1

02.12.2015, 14:43

Gicuta69 1

03.12.2015, 08:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de porc in vin la cuptor

de katty 5

ieri la 16:36

Prajitura din albusuri cu rom, pere si ciocolata

de katty 5

ieri la 16:15

Tarte de Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 15:59

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

pe 15.12 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Crema de conopida