Pateu de linte

de Lau in Mancaruri de post, 27 Mar 2016 | 4958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana linte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 4 catei usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • turmenic
  • ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de linte:

Intr-o cratita adaugam lintea,1 morcov curatat si taiat felii,foaia de dafin,sare si punem la fiert cca 15 min.(din momentul ce fierbe apa)

Intre timp curatam morcovul il dam prin razatoarea mica,ceapa o curatam si o tocam marunt,

In tigaie adaugam putin ulei de masline,morcovul,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa,turmenic,sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca putin dupa care oprim focul,

Scurgem lintea de apa,scoatem foaie de dafin,adaugam usturoiul curatat si taiat feii,ceapa calita si pisam pana devine o pasta fina.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de linte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac