Pateuri cu branza si urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 18 Noi 2015 | 788 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUAT :

  • 1 kg faina
  • 3 lg otet
  • 10 lg ulei
  • 2 prafuri de copt
  • 500 ml apa
  • 600 g untura

Umplutura:

  • 500 g branza
  • 200 g urda
  • lapte
  • mac
  • 1 ou
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu branza si urda:

Intr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa.


Framantam pana obtinem un aluat bine legat.


Aluatul il impartin in 4.


Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu untura. Impaturim aluatul.


Procedam la fel si la restul de aluat.


Lasam aluatul la rece 30 min.


Repetam aceasta operatiune de 3 ori.


Umplutura: faramitam branza,adaugam urda si omogenizam totul adaugand treptat lapte pana devine o crema.


Luam o buc de aluat intindem o foaie nu f subtire,taiem aluatul patratele,punem umplutura si pliem aluatul ca pe un plic sau strangem marginile spre mijloc.


Le pateurile formate in tava tapetata cu hartie de copt,le ungem cu ou,presaram mac si coacem la foc mediu pana sunt rumene si frumoase.


Procedam la fel pana terminam aluatul.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Untura se poate inlocui cu unt sau margarina

2

Se pot umple si doar cu branza sau urda

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu branza si urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

18.11.2015, 20:05


Oul mac este de rata???? ))))

Adele 1

18.11.2015, 20:28

Vreau si eu

mirela0911 1

19.11.2015, 09:07

Ce bine ar merge acum vreo doua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte pane