Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Astazi este zi de sarbatoare nationala in Uzbekistan, se sarbatoreste independenta proclamata in 1991.
Cu aceasta ocazie va propun un plat uzbek popular " Somsa ", cunoscut si sub numele de " Samosa " sau " Sambusa " in alte regiuni. Simplu de facut si foarte bun.
Va trebuie o carne proaspat tocata, de miel de preferinta.
Eu am pus jumatate vita, jumatate miel.
Carnea de miel va da un parfum si un gust deosebit, va recomand sa puneti.
http://www.blogulluicatalina.com/2018/09/pateuri-cu-carne-uzbekistan.html
Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea.
Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine.
Intindeti aluatul foietaj.
Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat dreptiunghiular si l-am impartit in 16 patrate.
Puneti umplutura de carne pe fiecare parte.
Faceti triunghiuri- asa am vazut in reteta initiala- vezi aici.
Ungeti cu ou batut, presarati seminte de susan si dati la cuptoruul preincalzit la 180°C.
Lasati timp de 30 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.
Serviti caldute.
Veti fi surprinsi cat de bune sunt.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult