Pateuri cu spanac

de Irina in Mancaruri de post, 25 Mar 2014 | 6752 vizualizari

 

Am facut niste pateuri de post tare bune!

 

INGREDIENTE

  • spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • aluat de placinta
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu spanac:

Am folosit aluat congelat, asa ca l-am lasat intai la dezghetat.


Spanacul l-am spalat si curatat, dupa care l-am oparit in apa clocotita. L-am scurs si l-am tocat, nu foarte marunt.


Intr-un vas am pus putin ulei, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care am pus spanacul. Am condimentat cu sare si piper si am amestecat. Nu am lasat foarte mult pe foc spanacul.


Dupa ce s-a dezghetat, am taiat aluatul in fasii pe latime.


Pe fiecare fasie de aluat am pus spanac, lasand spatiu liber, pentru a putea impacheta. Am crestat din loc in loc aluatul ramas gol, dupa care l-am petrecut peste spanac.


Cu o furculita am presat marginile pateurilor formate, pentru ca umplutura sa nu iasa din aluat.


Am uns tava cuptorului cu ulei, am pus hartie de copt in ea si am aranjat pateurile.


Am uns pateurile cu ulei, cu ajutorul unei pensule de silicon si am presarat deasupra seminte de susan.


Am pus tava in cuptor pana s-au rumenit usor pateurile.


Dupa ce s-au racit, le-am taiat si le-am asezat pe un platou.






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

26.03.2014, 13:21

Tare mult imi plac!

laura_n 1

26.03.2014, 17:53

eu sunt innebunita dupa spanac si mai ales placinte/pateuri/ budinci / checuri cu spanac

Bya Ralu 1

06.03.2015, 16:59

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu orez si cartofi