Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 3170 vizualizari

 

Si acestea au fost facute pt. sotul meu sa le duca la servici cu ocazia zilei de nastere.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:  
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • Pt. umplutura: 
  • 1 ceapa 
  • 1 conserva ciuperci
  • sare, piper, boia
  • usturoi
  • 3 lg ulei
  • 250 g sunca 
  • 100 g cascaval afumat

Pt. uns: 

  • 2 oua
  • sare
  • seminte de susan si chimen
  • cascaval ras

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca:

O parte din aperitive am facut ieri si una azi, asa ca din 2 portii de aluat mi-au iesit in jur de 60 de aperitive.


Aluatul: am facut o maia din lapte caldut, drojdie, 1 lgt.zahar si 1 lg faina. Am lasat un pic la dospit. Intr-un vas am pus faina, oul, untul taiat bucatele dupa care am turnat maiaua peste faina si am framantat cu mana. Daca e cazul mai adaugati faina sau lapte caldut. Trebuie sa iasa un aluat care nu se mai lipeste de degete. Se pune intr-un loc ferit de curenti de aer la dospit cca o ora.


Umplutura: se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile scurse de apa se taie marunt (eu le-am dat la robot cateva secunde), se pun si ele la calit peste ceapa, se pune si usturoiul zdrobit (eu am uitat) si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper dupa gust iar la final se pune boiaua.


Pt. a doua umplutura, am taiat sunca cubulete marunte.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se pune faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul destul de subtire. Am taiat cu gura unei cani cerculete, am pus in mijlocul ei o lgt. de ciuperci, am impaturat in doua iar marginile le-am apasat cu o furculita imbibata in ou batut. Din restul de aluat ce a ramas in urma cerculetelor am facut cornulete umplute cu restul de ciuperci si cu sunca. Le-am asezat in tava, le-am uns cu ou, unele le-am presarat cu seminte de susan, pe altele am ras cascaval.


Din a doua portie de aluat pe care am facut-o azi, am intins aluatul in forma dreptunghiulara, am pus sunca de-a lungul aluatului, am razalit cascaval apoi am rasucit strans, am taiat bucati de 2 cm, le-am asezat in tava, le-am uns cu ou, am ras deasupra cascaval si am pus seminte de chimen. Am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.


Vai cata teorie, dar practica nu dureaza atat pe cat s-ar crede.


Pt. ideile de pateuri m-am documentat de aici de pe bucataras.ro.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

zaharia_mihaela2005 1

26.02.2011, 00:42

gustoase

Bunica 1

26.02.2011, 18:55

Sunt foarte gustoase ! Ce nu face o sotie iubitoare pentru sotul sau !

kamy 1

26.02.2011, 19:21

ce mandru o fi fost sotul de ziua lui

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute