Patratele cu caise

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Iun 2010 | 1561 vizualizari

 

Am revenit :D Dupa o lunga pauza (de vina sunt facultatea si sesiunea :P)
Si am vrut sa incep cu ceva duuulce, de vara :D

 

INGREDIENTE

  • 12 caise
  • 200g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 180g faina
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu caise:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit.


Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu pierde aerul inglobat in albusuri.


Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt+faina/hartie de copt. Din loc in loc, la intervale egale, se aseaza jumatati de caisa, fara samburi, cu partea bombata in sus.


Prajitura se coace la 190C cca 30-40min.

 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu feliute de fistic sau migdale.

2

S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina, eu am mai adaugat. Masuratorile mele sunt de fapt pentru o portie jumatate, cele pe care le-am gasit eu erau pentru o tava mult prea mica si nici nu erau chiar corecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Julie 1

27.06.2010, 09:06

Yamy!

gaby_duceag 1

27.06.2010, 11:56

perfecte!

ana 1

27.06.2010, 12:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulion

de Lau 9

la 13:00

Tort festiv Orange-Chocolate

de Ela68 5

la 09:12

RETETA RECOMANDATA
Prajitura super ciocolatoasa