Patratele cu lamaie

de miremirc in Prajituri, 18 Ian 2013 | 13027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 2 oua
  • 8 lg zahar
  • 10 lg ulei
  • 1 lgt praf de copt
  • 300 g faina
  • Crema :
  • 1 litru lapte
  • 250 g zahar
  • 8 lg faina
  • 2 lamai
  • 2 lg zahar pudra
  • bucatele de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu lamaie:

Aluat : mixam ouale cu zahatul , adaugam treptat uleiul ca la maioneza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framantam putin pana obtinem un aluat. Aluatul il lasam la rece 15 minute, in castronul pudrat cu faina .


Dupa trecerea celor 15 minute, intindem aluatul direct in tava dreptunghiulara (25*35cm) , apoi il dam la cuptor pentru exact 20 minute.

Daca coacem 2 foi, acestea vor sta la cuptor fix 15 minute, intr-o tava mai mica ca dimensiune (22*28 cm). Eu am ales prima varianta.


Crema : punem 700 ml lapte la fiert cu zaharul. Separat cernem faina, iar peste ea adaugam treptat cei 300 ml lapte rece ramas. Dupa ce laptele a inceput sa firba, turnam peste el in fir subtire faina amestecata cu restul de lapte. Tinem pe foc crema, amestecand mereu, pana se ingroasa. Dam de pe foc si lasam 10-15 minute sa se raceasca, apoi adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si zeama de la 1+1/2 lamaie. Omogenizam si intindem peste foaia coapta.


Daca cumva se formeaza cocoloase, puteti folosi mixerul sau chiar blenderul vertical. Prajitura se lasa la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.


Decoram cu bucatele de lamaie.


Pentru cei care vor coace 2 foi (intr-o tava mai mica), vor pudra cu zahar foaia de deasupra, pentru un look frumos :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

simona72 1

22.08.2013, 18:31

Giana asa sa faci Prajitura arata super si cred ca e tare buna, o bag la favo sa o probez...poate inaintea lui Giana

ionela84 1

23.08.2013, 16:34

Eu am incercat si e suuuuper am refacut cu drag prajiturica asta de vreo 3-4 ori!Multumesc pt inspiratie !

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani