Pavlova

de La Ancuta in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 5637 vizualizari

 

Visez la desertul acesta de cand l-am vazut la Gaby, dar nu m-am incumetat sa-l incerc din cauza bezelei. Astazi insa mi-am luat inima in dinti si va spun ca nu regret. Bezeaua mi-a iesit foarte bine, poate doar putin cam bej, dar asta chiar nu conteaza. Data viitoare (care va fi foarte curand) o sa fac doua foi. Cred ca arata mai bine daca e mai inalta. Buuun si acum sa va spun cum a fost: pai, nu prea am cuvinte. Sincer, nu ma asteptam sa fie asa buna. E crocanta si nu chiar, dulce, dar nu prea dulce.
Ce sa mai lungesc vorba: e perfecta!

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 200 g zahar pudra
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet
  • Pentru umplut:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • zmeura (sau orice alt fruct)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi treptat zaharul pudra si mixam bine.
Nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana nu se topeste celalalt. Va rezulta o spuma groasa si lucioasa care formeaza tzepi la atingere.

Adaugam apoi amidonul si otetul si mai mixam 1 minut.

Tapetam o tava cu hartie de copt si desenam un cerc cu diametrul putin mai mic decat platoul pe care il vom folosi iar apoi ungem hartia cu unt.

Punem un strat de bezea in interiorul cercului. Bezeaua ramasa o punem intr-un posh si spritam marginea, care va fi mai inalta.

Dam la cuptor, la focul cel mai mic. Eu am lasat usa cuptorului intredeschisa. Lasam la cuptor 45 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Eu cred ca puteam sa o las mai putin :). Lasam sa se raceasca in cuptor.

Pentru umplut mixam smantana impreuna cu zaharul pana devine pufoasa.

Umplem blatul de bezea cu frisca si decoram cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

La Ancuta 1

26.07.2011, 17:56

Multumesc Elena

La Ancuta 1

26.07.2011, 17:57

Mihaela singurul tratament este inca o portie de Pavlova

adry88 1

12.08.2011, 11:02

excelent de buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

ieri la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

ieri la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

Piscoturi de sampanie Savoiardi

pe 22.02 la 11:15

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie