Pavlova

de Lau in Prajituri, 5 Feb 2012 | 1717 vizualizari

 

sursa gaby,ii multumesc pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 360 g zahar pudra
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri amidon
  • un varf cutit sare

CREMA

  • 350 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • jumatate de lamaie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca

DECOR

  • kiwi
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus.


Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam 1 min.


In 2 tavi tapetam cu hartie de copt si desenam cercuri cu farfuria in care vom aseza pavlova.


Ungem cu unt,impartim compozitia in 2 si cu o lingura facem un cerc mai mic decat cel desenat


Cu restul de albusuri umplem marginile usor mai inalte decat mijlocul.


Dam tava la cuptorul incalzit la cea mai mica treapta,lasam 50 min dupa care intredeschidem usa cuptorului si mai lasam 15 min.


Lasam sa se raceasca bine in cuptor.


CREMA-laptele si zaharul punem la foc,faina o amestecam cu putin lapte si adaugam


cand laptele da sa fiarba amestecam continuu pana se ingroasa,luam de pe foc si adaugam untul


amestecam pana se topeste,adaugam zeama de la lamaie si lasam sa se raceasca.


Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam


Asezam prima foaie,trei sferturi din crema, kiwi,a 2 foaie,crema si decoram cu kiwi sau visine(sau cum dorim)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lau 1

13.02.2012, 15:51

multumesc horia

VERONICA2607 1

14.02.2012, 14:33

NUMAI BUNATATI FACI..TINE-O TOT ASA

Lau 1

14.02.2012, 16:52

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pavlova cu crema de vanilie si zmeura