Pavlova

de Lau in Prajituri, 5 Feb 2012 | 2972 vizualizari

 

sursa gaby,ii multumesc pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 360 g zahar pudra
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri amidon
  • un varf cutit sare

CREMA

  • 350 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • jumatate de lamaie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca

DECOR

  • kiwi
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus.


Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam 1 min.


In 2 tavi tapetam cu hartie de copt si desenam cercuri cu farfuria in care vom aseza pavlova.


Ungem cu unt,impartim compozitia in 2 si cu o lingura facem un cerc mai mic decat cel desenat


Cu restul de albusuri umplem marginile usor mai inalte decat mijlocul.


Dam tava la cuptorul incalzit la cea mai mica treapta,lasam 50 min dupa care intredeschidem usa cuptorului si mai lasam 15 min.


Lasam sa se raceasca bine in cuptor.


CREMA-laptele si zaharul punem la foc,faina o amestecam cu putin lapte si adaugam


cand laptele da sa fiarba amestecam continuu pana se ingroasa,luam de pe foc si adaugam untul


amestecam pana se topeste,adaugam zeama de la lamaie si lasam sa se raceasca.


Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam


Asezam prima foaie,trei sferturi din crema, kiwi,a 2 foaie,crema si decoram cu kiwi sau visine(sau cum dorim)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lau 1

13.02.2012, 15:51

multumesc horia

VERONICA2607 1

14.02.2012, 14:33

NUMAI BUNATATI FACI..TINE-O TOT ASA

Lau 1

14.02.2012, 16:52

mersi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete de bezea sau mini Pavlova