Pavlova cu pere posate in vin rosu

de diaconta in Dulciuri, 16 Mar 2016 | 577 vizualizari

 

Pentru că este încă luna lui Mărţişor m-am gândit să vă aduc un desert în culorile alb şi roşu, un desert deosebit de bun dar care este cam certat cu prietena noastră dieta.
Un răsfăţ total. Dar eu zic în felul următor: merită să-l încercaţi din când în când, chiar dacă dupa aceea se cere cel puţin o porţie dubla de mişcare.
Pavlova este un desert pretenţios şi am avut curajul să încerc din nou după ce, în sfârşit mi-au ieşit bezelele. Mare provocare a fost pentru mine.
Singura nemulţumire a fost faptul că s-a lipit puţin de hârtia de copt. Cele în varianta mini, au fost în regula.
Cred că data viitoare voi face doar mini pavlova,aşa le voi putea pune umplutura doar atunci când se servesc.
Si pentru că mă obsedau nişte pere poşate,m-am gândit să le combin cu Pavlova şi o cremă de vanilie.
Mie mi-a placut foarte mult combinaţia aceasta de bezea crocantă la exterior, uşor gumata la interior, crema răcoroasă  de vanilie şi perele suculente îmbibate în sosul de vin.
Sper că acest desert va fi şi pe placul vostru.

 

INGREDIENTE

Ingrediente bezea:

  • 6 albusuri de ou
  • 350 g zahar
  • 30 g amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Un praf de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g amidon
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • 150 ml frisca lichida

Ingrediente pere poşate:

  • 5 pere (trebuie sa fie mai tari)
  • 200 g zahar brun
  • 400 ml vin roşu
  • Scorţişoara
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu pere posate in vin rosu:

Am pregatit mai întâi bezeaua.


Albusurile le-am pus într-un vas curat si degresat,am pus un praf de sare si am început sa le mixez,la început la viteza mica, apoi marind viteza.


Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte doua linguri de zahar, mixând bine pâna ce zaharul s-a topit.


Am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am mai mixat foarte putin.


Pe o hârtie de copt, am desenat un cerc cu diametrul de 20 cm si doua mai mici,am pus hârtia în tava,cu partea desenata în jos,am presarat putin amidon,apoi am pus bezeaua cu ajutorul unui poş.


Am înfiebântat cuptorul la 200 de grade, apoi l-am redus la 100 de grade.


Am pus tava la cuptor pentru o ora si jumatate.


Este gata când este uscata la suprafata si “suna a gol”daca batem în ea.


Am lasat-o apoi sa se raceasca în cuptor.


Dupa ce s-au racit, le-am desprins de hârtie si le-am asezat pe un platou.


Cea mare mi s-a lipit putin si de aceea s-a crapat când am mutat-o.


Am pregatit apoi crema de vanilie.


Am mixat ouale cu zaharul,apoi am adaugat amidonul.


Am pus laptele pe foc, când s-a încalzit, l-am turnat încet peste amestecul de oua, apoi am transferat amestecul iar în vas si l-am pus la foc mic.


Din acest moment va trebui amestecat tot timpul pentru ca se va îngrosa destul de repede. Am adaugat vanilia si zeama de lamâie, am pus o folie direct peste crema si am lasat-o sa se raceasca complet.


Am mixat-o apoi adaugând treptat frisca pâna la consistent dorita.


Am obtinut astfel o crema foarte aerata.


Pentru perele poşate am procedat în felul urmator:


Am curatat perele, lasându-le coditele. O para am lasat-o întreaga, celelalte le-am taiat în doua si le-am scos cotorul.


Am pus vinul cu zaharul si scorţişoara la fiert. Când a început sa fiarba, am pus perele, având grija sa fie acoperite cu vin.


Le-am mai întors din când în când si le-am lasat sa fiarba 40 de minute.


Le-am lasat în vin pâna ce s-au racit, apoi le-am scurs si le-am tamponat usor cu un prosop de hârtie.


Am mai avut o para pe care am taiat-o felii subtiri, pe care le-am uscat în cuptor.


Jumatate din vinul în care au fiert perele, l-am pus iarasi sa fiarba pâna a scazut la jumatate, obtinând un sos foarte gros asemanator unui jeleu.


Peste bezea am pus crema de vanilie, perele poşate si sosul.


Se serveste imediat pentru ca bezeaua se va înmuia de la crema.


S-aveţi poftă !!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu pere posate in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (34)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:52

Arata de vis, nemaipomenita!

Catalina L 1

20.03.2016, 20:21

superba bravo

diaconta 1

20.03.2016, 21:11

Camelia Rocsi Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34