Pavlova mea

de Brindusa in Torturi, 7 Iul 2011 | 14543 vizualizari

 

Pavlova este un tort cu fructe si frisca, la care blatul este din bezea. Se spune ca a fost creat in cinstea balerinei Ana Pavlova, care in anii 1920 a facut un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Nu se stie nici pana azi foarte sigur din care dintre cele doua tari e creatorul tortului, de aceea Pavlova este prajitura nationala a amindurora.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Frisca
  • zmeura si visine (sau alte fructe)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova mea:

Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai.

Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma.

Adauga o lingura de zahar si bate cu mixerul la viteza mica, pana cand zaharul s-a topit (in jur de 2 minute)

Adauga iar o lingura de zahar si bate pana cand se topeste. Continua pana ce zaharul se termina.

Pune o foaie de copt in tava de aragaz si cu ajutorul unei farfurii mici deseneaza pe ea 4 cercuri.

Pune bezeaua intr-un posh si umple cercurile cu bezea cat mai inalta. 

Coace bezeaua in cuptor cam 50 minute. Opreste caldura si lasa blaturile de bezea inauntru, pana ce se racesc.

Uneste cate doua blaturi cu frisca, pune frisca deasupra si umple cu fructe.

Se mananca imediat, pentru ca altfel frisca inmoaie bezeaua si aceasta nu mai este crocanta

TIPS-URI

1

Multa lume se teme sa faca blat de bezea. Va inteleg foarte bine, pentru ca nici mie nu mi-a iesit din prima. Blatul acesta trebuie facut fara graba, si (spun specialistii) folosind telul. Mie mi-a iesit si cu mixerul, dar folosit la viteza mica.

2

De asemenea vasul in care se bat albusurile trebuie sa fie din sticla/portelan sau metal (nu aluminiu) spalat foarte foarte bine. Se poate face bezeaua si in vas de plastic, daca e folosit numai pentru asa ceva.

3

Blatul de bezea se poate pastra cateva zile in cutii inchise etans, in loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort pavlova