Pavlova mea

de Brindusa in Torturi, 7 Iul 2011 | 8953 vizualizari

 

Pavlova este un tort cu fructe si frisca, la care blatul este din bezea. Se spune ca a fost creat in cinstea balerinei Ana Pavlova, care in anii 1920 a facut un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Nu se stie nici pana azi foarte sigur din care dintre cele doua tari e creatorul tortului, de aceea Pavlova este prajitura nationala a amindurora.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Frisca
  • zmeura si visine (sau alte fructe)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova mea:

Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai.


Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma.


Adauga o lingura de zahar si bate cu mixerul la viteza mica, pana cand zaharul s-a topit (in jur de 2 minute)


Adauga iar o lingura de zahar si bate pana cand se topeste. Continua pana ce zaharul se termina.


Pune o foaie de copt in tava de aragaz si cu ajutorul unei farfurii mici deseneaza pe ea 4 cercuri.


Pune bezeaua intr-un posh si umple cercurile cu bezea cat mai inalta.


Coace bezeaua in cuptor cam 50 minute. Opreste caldura si lasa blaturile de bezea inauntru, pana ce se racesc.


Uneste cate doua blaturi cu frisca, pune frisca deasupra si umple cu fructe.


Se mananca imediat, pentru ca altfel frisca inmoaie bezeaua si aceasta nu mai este crocanta

 

TIPS-URI

1

Multa lume se teme sa faca blat de bezea. Va inteleg foarte bine, pentru ca nici mie nu mi-a iesit din prima. Blatul acesta trebuie facut fara graba, si (spun specialistii) folosind telul. Mie mi-a iesit si cu mixerul, dar folosit la viteza mica.

2

De asemenea vasul in care se bat albusurile trebuie sa fie din sticla/portelan sau metal (nu aluminiu) spalat foarte foarte bine. Se poate face bezeaua si in vas de plastic, daca e folosit numai pentru asa ceva.

3

Blatul de bezea se poate pastra cateva zile in cutii inchise etans, in loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

scortisoara 1

06.10.2012, 09:35

minunata! niciodata nu am incercat-o dar vad ca nu-i chiar asa de greu!

Panacris 1

17.09.2015, 19:12

delia64 1

04.10.2015, 14:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-pavlova cu zmeura