Pavlova mea

de Brindusa in Torturi, 7 Iul 2011 | 10420 vizualizari

 

Pavlova este un tort cu fructe si frisca, la care blatul este din bezea. Se spune ca a fost creat in cinstea balerinei Ana Pavlova, care in anii 1920 a facut un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Nu se stie nici pana azi foarte sigur din care dintre cele doua tari e creatorul tortului, de aceea Pavlova este prajitura nationala a amindurora.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Frisca
  • zmeura si visine (sau alte fructe)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova mea:

Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai.


Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma.


Adauga o lingura de zahar si bate cu mixerul la viteza mica, pana cand zaharul s-a topit (in jur de 2 minute)


Adauga iar o lingura de zahar si bate pana cand se topeste. Continua pana ce zaharul se termina.


Pune o foaie de copt in tava de aragaz si cu ajutorul unei farfurii mici deseneaza pe ea 4 cercuri.


Pune bezeaua intr-un posh si umple cercurile cu bezea cat mai inalta.


Coace bezeaua in cuptor cam 50 minute. Opreste caldura si lasa blaturile de bezea inauntru, pana ce se racesc.


Uneste cate doua blaturi cu frisca, pune frisca deasupra si umple cu fructe.


Se mananca imediat, pentru ca altfel frisca inmoaie bezeaua si aceasta nu mai este crocanta

 

TIPS-URI

1

Multa lume se teme sa faca blat de bezea. Va inteleg foarte bine, pentru ca nici mie nu mi-a iesit din prima. Blatul acesta trebuie facut fara graba, si (spun specialistii) folosind telul. Mie mi-a iesit si cu mixerul, dar folosit la viteza mica.

2

De asemenea vasul in care se bat albusurile trebuie sa fie din sticla/portelan sau metal (nu aluminiu) spalat foarte foarte bine. Se poate face bezeaua si in vas de plastic, daca e folosit numai pentru asa ceva.

3

Blatul de bezea se poate pastra cateva zile in cutii inchise etans, in loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

scortisoara 1

06.10.2012, 09:35

minunata! niciodata nu am incercat-o dar vad ca nu-i chiar asa de greu!

Panacris 1

17.09.2015, 19:12

delia64 1

04.10.2015, 14:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-pavlova cu zmeura