Penne cu smantana si ciuperci

de Ramonaky in Penne, 3 Iun 2010 | 8406 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de carbonara,dar adaptata dupa gusturile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr penne
  • 300 gr ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • parmezan ras
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu smantana si ciuperci:

Punem la fiert pennele in apa cu sare si putin ulei.


Tocam marunt ceapa,usturoiul si rosia.Ciupercile le taiem feliute.


Intr-o cratita punem putin ulei in care calim ceapa si usturoiul.Cand sunt gata adaugam ciupercile si mestecam din cand in cand (sa nu se lipeasca) pana sunt bine prajite.Adaugam apoi rosia ,sarea,piperul si oregano si mai lasam la prajit. cand sunt gata, punem smantana si lasam sa mai fiarba 3-4 minute.


Intre timp,cand sunt gata fierte pennele,le scurgem si le dam printr-un jet de apa rece.


Cand sosul este gata ,punem in cratita pennele scurse de apa,3 linguri de parmezan si mai lasam pe foc 2 min amestecand incontinuu.


La servire mai putem adauga parmezan ras.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.06.2010, 23:29

mmm ce bine arata!!! fata mai sti ce faceam in camin penne dar cu alt sos, pe atunci era mancarea de baza

ela 1

05.06.2010, 00:05

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci