Penne integrale cu legume

de Oana in Penne, 27 Ian 2015 | 167539 vizualizari

 

De dieta, un pranz usor si hranitor, o gramada de culori si vitamine!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne integrale
  • un morcov
  • un sfert ardei gras rosu
  • 3 buchetele de broccoli
  • o mana de ciuperci champignion
  • jumatate de dovlecel
  • o ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cm radacina de ghimbir
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • busuioc uscat
  • 200 ml suc de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne integrale cu legume:

Intr-o oala incapatoare punem apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste rasturnam pastele si le lasam sa fiarba (9 min scria pe pachetul meu Barilla).

Intre timp pregatim legumele. Taiem ceapa solzisori, usturoiul si ghimbirul le dam pe razatoare, dovlecelul cu coaja il taiem bastonase, la fel ardeiul si morcovul curatat. Ciupercile curatate le taiem felii. Buchetelele de broccoli le aruncam peste paste si le lasam acolo sa fiarba 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece-rece. Scurgem apoi apa si le lasam deoparte.

Intr-o tigaie inalta sau in wok, punem o lingura de ulei la incins, apoi adaugam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Amestecam usor pana se inmoaie putin, apoi adaugam morcovul si o lingura mare de apa fierbinte de la paste. Lasam sa se inmoaie 2 minute, apoi adaugam ardeiul, amestecam putin, apoi punem dovlecelul si ciupercile. Daca mai este nevoie mai completati cu putina apa. Lasam inca 2-3 minute pe foc, apoi punem sucul de rosii, sare, busuioc uscat si broccoli rupt in buchetele mai mici. Cand incepe totul sa fiarba oprim focul. Scurgem bine pastele si le rasturnam in sos. Amestecam usor sa se patrunda bine sosul in paste. Inainte de servire puneti deasupra ceapa verde taiata fasii pe diagonala.

O minunatie! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti da o nota asiatica folosind sos de soia sau sos dulce-picant in loc de sucul de rosii.

2

Daca va place mancarea picanta, puteti pune la final si cateva rondele de ardei iute.

3

Deasupra puteti pune parmezan ras din belsug.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne integrale cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu soia, de post